עכשיו אפשר להכריז רשמית על שגרת "אחרי הקורונה", עם תחילת עונת האירועים של קיץ 2021. לאחר שנה ארוכה של אירועים בזום או התכנסויות מצומצמות, החתונות, ההשקות והאירועים חוזרים, וסוף-סוף יש סיבה להתלבש ולצאת מהבית.
עונת החתונות, שנפתחת רשמית בערב ל"ג בעומר, היא הזדמנות לדייק את החתן הישראלי, שמעוניין להיכנס תחת החופה בחליפה מחויטת, ואורחים שלא רוצים להיראות כאילו הם יצאו הרגע מהגורן בקיבוץ. מאחר שרשתות האופנה והמעצבים הישראלים הפועלים בתחום עובדים במשך כל השנה עבור אנשי עסקים ועורכי דין הנדרשים לקוד לבוש אלגנטי, יש בשוק מגוון רחב של אפשרויות וסגנונות. למרות זאת, גברים רבים עדיין חוששים להיכנס לזירה הזו - ושלא בצדק. בדיוק עבורם הרכבנו מדריך רחב המשרטט את המגמות, הגזרות והדגשים לבחירת החליפה הנכונה.
כתבות נוספות למנויים:
המגוון בישראל אינו מוגבל, והוא מתחלק שווה בשווה בין רשתות אופנה מסחריות, לצד יבוא של מותגי יוקרה שאותם אפשר למצוא בעיקר אצל פקטורי 54 (ובהם בוס, דיסקוורד ופול סמית'). במקביל לאלו, ישנם מעצבים ישראלים הפועלים בתחום, רובם על פי הזמנה אישית, מה שמבטיח עיצוב על פי מידות גוף מדויקות, שיח אישי ומן הסתם גם מחיר גבוה בהרבה.
חליפות גברים במחירים נמוכים יחסית אפשר למצוא ברשתות כמו קסטרו, זארה, רנואר, מאסימו דוטי, פולגת, H&M, COS ואחרות. המחירים נגישים (בזארה תוכלו לצאת עם חליפת מכנסיים כחולה במחיר של פחות מ-600 שקל, בפולגת החליפה הזולה ביותר כבר תעלה פי שתיים, החל מ-1,200 שקל ועד 2,390 שקל), אך קחו בחשבון שהחליפה נרכשת ישירות מהקולב. זה לא בהכרח חיסרון עבור אלו שלא אוהבים להתעסק יותר מדי עם תפירות ומדידות, וגם עבור לקוח שזקוק לחליפה לאירוע חד-פעמי זאת בהחלט אפשרות ראויה.
מאידך, בזירת העיצוב המקומית פועלים גם מעצבי גברים וחייטים שחליפות הן התמחותם, כמו דורון אשכנזי ושי שלום הוותיקים, ומעצבים מסקרנים כמו אלירן נרגסי, אריאל בסן, אור יאיר ביטון מהמותג Highlight Studio ומעוז דהאן מהמותג נובוריש דוג. מן הסתם, כולם גם מציעים שפה אמנותית וייחודית יותר, אשר מתאימה ללקוח המעוניין לבטא את אישיותו.
המעצב אריאל בסן, לדוגמה, מציע חליפות בשפה גיאומטרית ומינימליסטית, כמו חליפה לבנה עם פס שחור המעטר את צידי המכנסיים ויורד מטה מקו הצוואר לאורך דש הז'קט, או ז'קט מחויט בצבע שחור שצידו האחד מעוטר במעין צעיף מבד פליסה אדום. בהתאם לעיצוב המקורי, טווח המחירים עומד על 6,500-5,000 שקל לחליפה.
שפה נינוחה ובוהמיינית יותר מציע מעצב האופנה אלירן נרגסי בסטודיו שלו (הר ציון 106 תל אביב, בתיאום מראש בטל' 050-540-9070), עם חליפות אשר נתפרות בהזמנה אישית על פי מידות הלקוח. "העיצובים שלי לא עוקבים אחר טרנדים", הוא מסביר. "הגזרות יותר משוחררות, והז'קטים, חלקם בגזרות של חלוקים, עשויים בדים טבעיים ונושמים, כמו פשתן, כותנה וצמר קל ואוורירי בצבעוניות של שמנת, ניוד ושחור".
מחיר מכנסיים בעיצוב אישי נע בין 1,500-700 שקל, תלוי בסוג הבד, ועל ז'קט תשלמו 3,500-2,000 שקל. "מגיעים אליי לקוחות שמחפשים משהו 'מחוץ לקופסה'", הוא מסביר. "מי שמחפש חליפת שלושה חלקים קלאסית יכול למצוא אותה בזארה. אליי מגיע מישהו שמחפש עיצוב ועבודה בתהליך אישי, לרוב גברים עם שפה אינדיבידואלית או חתנים שלרוב שמתחתנים באירועי בוטיק".
"כל מה שהכרנו עד היום כבר לא רלוונטי", פוסק הסטייליסט הוותיק מיכה טרנובסקי, שעובד עם מפורסמים כמו הזמר משה פרץ והשף אסף גרניט. "בשנים האחרונות, ובקיץ הזה בפרט, אנו עדים למראה הרבה יותר משוחרר, אוברסייז, עם נוכחות של צווארונים גדולים ומכנסיים רחבים עם 'פנסים'. המגמה המרכזית היא יוניסקס. נגה ארז לובשת חליפות מחויטות של דורון אשכנזי, ורק השבוע גיליתי בקסטרו נשים חליפות מכנסיים קצרות מפשתן צבעוני, שזה טרנד בולט נוסף העונה, והן יתאימו גם ללא מעט גברים". מחיר ז'קט כזה בקסטרו עומד על 329 שקל, ועל מכנסי הברמודה תשלמו 170 שקל.
עם זאת, צריך לציין כי מרבית חנויות ורשתות האופנה עדיין נצמדות ל-DNA הקלאסי של החליפות הגבריות, ולרוב תמצאו בהן חליפות וז'קטים בצבעוניות סולידית של שחור, כחול רויאל, אפור כהה ובהיר, לצד טקסטורות של פסי סיכה או משבצות. בפולגת מציעים הקיץ גם מבחר חליפות עשויות 100% פשתן, חומר שגברים ישראלים מעדיפים, מאחר שהוא משדר מראה מוקפד פחות וקיצי יותר.
על איזו גזרה ממליצים?
"הגזרה המחמיאה ביותר של העונה היא אוברסייז, ועדיף של ז'קט ללא כפתורים בולטים, כזה שנכרך סביב הגוף בקשירה או לחצנים נסתרים", אומר טרנובסקי. "עבור אנשי עסקים הייתי ממליץ על ז'קט בקווים ישרים ומכנסיים צמודים באזור המותניים ואז נשפכים מטה". דוגמה לחליפה עם מקטורן הנקשר סביב הגוף מצאנו אצל המעצב אור יאיר ביטון מהמותג Highlight Studio במחיר 3,500 שקל.
שפה סולידית יותר מציעים במותג הוותיק פולגת. לדברי יונתן רפפורט, מעצב ראשי בחברה, עבור הקהילה העסקית הוא ממליץ על חליפה בגזרה קלאסית (שמגיעה בטווח מידות רחב, 62-48) מבדי אל-קמט עשויים תשלובות בדים של צמר ולייקרה קלים ונינוחים, ובטנת רשת המגיעה מעולמות האקטיב הספורטיביים. עבור חתנים ולקוחות צעירים יותר, שמעוניינים להבליט את קווי המתאר של הגוף והשרירים, מומלץ להיצמד לגזרות slim fit שהן צמודות לגוף.
1. "הדבר הראשון והחשוב ביותר הוא נוחות", קובע יונתן רפפורט מפולגת. "ז'קט הוא לא פריט לבוש קז'ואלי כמו חולצה או מכנסיים, ולכן כדאי להרגיש בו נינוחים".
2. התאימו בין הצורך שלכם בז'קט לאירוע ולשימושים שלכם. לדוגמה, אם אתם רוכשים חליפה לחתונת צהריים בישראל, העדיפו חליפות פשתן או מעירובי בדים טבעיים וקלים.
3. חשוב לוודא שהז'קט מותאם למידות הגוף. "הז'קט צריך להדגיש את קו הכתפיים, כך שתפר שרוול הז'קט מונח על הנקודה הכי קיצונית של עצם הכתף", מדגיש רפפורט. "זהו מראה מחמיא מאוד".
4. על אורך השרוולים להיות כך ששרוולי החולצה מתחת יציצו כסנטימטר וחצי עד שני סנטימטרים.
5. צווארון הז'קט צריך להקביל לחולצה. במקרה של חולצת פולו, הצווארון צריך להיות במרכז הז'קט.
6. יש הרבה אסכולות לגבי אורך הז'קט: יש כאלה שאוהבים אותו קצת מתחת לאורך המותניים, ולעומתם כאלו שמעדיפים צללית ארוכה יותר. ההחלטה על האורך היא אינדיבידואלית, וצריכה להתקבל בהתאם למבנה הגוף ולאורך הרגליים והטורסו. "אין חוק מסוים. כל אחד צריך לבחור את הגזרה והאורך שמתאימים לו", מסביר רפפורט, "אבל בכל זאת יש קו מנחה שלרוב בוחרים לפיו: שהז'קט יהיה באורך של 6 עד 7 סנטימטרים מתחת לקו החגורה".
7. ומה לגבי מספר הכפתורים? "כפתור אחד", פוסק רפפורט. "זה מעניק מראה הרבה יותר מסוגנן ומאפשר לחשוף חגורה, ככה שהתוצאה מאוד מחמיאה".
1. בהנחה שבוחרים בחליפה עם מכנסיים וז'קט תואמים, כדאי להקפיד על התאמה בין הצבע והחומר של הז'קט ושל המכנסיים. אפשר לערבב בין שני חלקים נפרדים, אך עדיף שהם יהיו בצבע וחומר דומים.
2. אפשר גם לשלב בין ז'קט בצבע אחד למכנסיים בצבע אחר, אבל אז עדיף לעשות זאת בצבעים שונים, כמו כחול ושחור, שחור ולבן, אפור וחום, ולא לשחק בשני "טונים" שונים שעלולים להיראות כטעות.
3. גזרה היא הכול. מכנסיים מחמיאים הם כאלו שלא רחבים מדי ולא הדוקים מדי. מכנסיים בגזרת סקיני אולי אופנתיים מאוד בשנים האחרונות, אבל אם מחפשים פריט שיהיה רלוונטי לאורך זמן, עדיף להיצמד למכנסיים בגזרה ישרה, שמלווה את הגוף בלי להיצמד אליו או להתרחק ממנו יתר על המידה. כך משיגים מראה אלגנטי ובו בזמן שומרים על נוחות.
4. מכנסיים עם פנסים (קפלים) אומנם מסתמנים כלהיט עונתי והם גם מחמיאים יותר, אבל עלולים לשוות מראה מבוגר. יש לקחת את זה בחשבון.
5. על קו המותניים של המכנסיים להיות בקו עצם האגן. בשום אופן לא נמוך ממנו.
6. בחרו מכנסיים מבדים טבעיים: פשתן, כותנה, צמר (עדיף Cool Wool). על המכנסיים להיות נעימים למגע, מאחר שבניגוד לז'קט, מגעם עם העור ישיר וממושך.
7. יש שתי אסכולות בבחירת אורך המכנסיים, והן תלויות בטרנדים, בגובה ובהעדפה אישית: האחת, למדוד את המכנסיים ללא נעליים ולתפור את המכפלת בנקודה הכי תחתונה של כף הרגל מאחור. זה משאיר מעט בד מעל הנעליים. אפשרות שנייה, המתאימה יותר לגברים נמוכים, היא לעשות את מכפלת המכנסיים שני סנטימטרים מתחת לעצם הקרסול. בשני המקרים על הגרביים להיות מוסתרים על ידי המכנסיים. כאמור מדובר בהעדפה אישית, אך עם זאת כדאי להימנע ממכנסיים קצרים מדי המסתיימים מעל קו הקרסוליים, או חלילה מתחת לברכיים.