תגיות
שפים
עוד כתבות בנושא שפים
הביס המושלם: מהפכת הפיצות של ישראל
הדרך שעברה הפיצה הישראלית מפיצה-פיתה ועד בצק מחמצת עם גבינת בוטיק וארטישוק, היא מסע אמיתי. בעידן שבו כל בית צריך טאבון, השף יובל מטלון והאופה אסף בוזנק-דולב כתבו את "פיצהלוגיה" - ספר הפיצה הראשון בעברית מנקודת מבט ישראלית. אז למה הטעם בארץ שונה מבאיטליה, איך מכינים מגש איכותי גם בבית והאם מדובר במאכל בריא?
יניב פוהורילס
|
15.11.24
השף גלעד פלד קיבל שני כוכבי מישלן: "גאה להיות ישראלי"
מושיק רוט כבר לא לבד: גם השף ישראלי גלעד פלד זכה בשני כוכבי מישלן על מסעדת קולונאד בשווייץ. בריאיון הוא מספר על המסעדה של גורדון רמזי ששינתה את חייו, הגאווה בשירות הצבאי כקצין ואיך ההשראה מישראל משתלבת בתפריט צרפתי
תיקי גולן
|
30.10.24
"מעטים ירצו לבלות בערב כזה": המסעדות שסגורות ב-7 באוקטובר
חלק מהמסעדות ברחבי הארץ יהיו סגורות ביום השנה לטבח. בין היתר מדובר במקומות של חיים כהן, רותי ברודו ואיל שני: "הסולידריות מנחה אותנו"
תיקי גולן
|
06.10.24
"הכותרת של 'שף ישראלי' כבר לא עשתה לשותפים שלי חשק, אז המסעדה המשיכה לפעול בלעדיי"
7 באוקטובר תפס את המטבח המקומי בשיא פריחתו: מסעדות ישראליות נפתחו ברחבי העולם וזכו בכוכבי מישלן, שפים שצמחו כאן קיבלו שבחים ממבקרים וסועדים. אבל כל זה השתנה כשהעולם סימן אותנו ככובש אכזר. שישה שפים ישראלים מצליחים בעולם מספרים על האתגרים, הקשיים והאכזבה של השנה החולפת. אסף גרניט על הסועדים שעזבו כשגילו מאיפה השף, איל שני על צלב הקרס שרוסס על הקיר וטום אביב על השותפות במרוקו שנגמרה במפתיע
תיקי גולן
|
24.09.24
דרמה בסצנה הקולינרית: השף תומר טל עוזב את מסעדת ג'ורג' וג'ון
השף תומר טל עוזב את מסעדת ג'ורג' וג'ון המוערכת בתל אביב. "הגעתי איתה לשיאים יוצאי דופן, הגשמתי את החלום שלי", כתב באינסטגרם
תיקי גולן
|
18.09.24
"אני לא מרגיש צורך למכור לאף אחד שאני טוב, אני יודע שאני שף טוב"
לא נוגע באלכוהול וסיגריות, אין לו קעקוע אחד - וגם לא חיבה לאינסטגרם. "אני לא שף סטנדרטי", מצהיר איתי שלו, מי שהקים בעבר את מסעדת שלו ביער, ולאחר מכן עבד במשך שנים בייעוץ ובפיתוח מזון. עכשיו הוא חוזר לעמדת השף במסעדת אברטו, ומדבר על השינוי שעבר: "לפני 30 שנה הייתי פרא אדם, אימפולסיבי כמו רעם. היום האגו לא מנהל אותי"
תיקי גולן
|
30.08.24
"חשבתי שכבר טעמתי הכל אבל טעיתי": מסע קולינרי בעמק חפר
השף עידו פיינר ממסעדת “עמק בראסרי” לקח את אמיר קמינר לסיבוב בעמק חפר וחשף את המקומות בהם הוא רוכש את חומרי הגלם למסעדה. מאפים ששמם עובר מפה לאוזן, קובנות וסבאיה מהמושב של התימנים, יין מיוחד שמייצרים בשיטות מסורתיות, חוות ירקות אורגנית, ומחלבה שהיא הסוד השמור של מסעדות הגורמה של תל אביב
אמיר קמינר
|
26.08.24
מסעדת אנימאר נסגרת: לא מחדשים חוזה בעקבות המצב
אחרי חמש שנים תיסגר בסוף החודש מסעדת אנימאר, אחת ממסעדות היוקרה המוערכות בארץ: "לצערנו, בעקבות חוסר היציבות והמצב במדינה, החלטנו לא לחדש את חוזה השכירות ולסגור לעת עתה את שערי המסעדה"
תיקי גולן
|
01.07.24
משלום קדוש ועד אסף גרניט: השפים שעיצבו את התרבות הקולינרית בישראל
ממסעדות פועלים שסיפקו אוכל יהודי אשכנזי זול ועד למסעדות השף היקרות שזוכות להכרה בעולם. התרבות הקולינרית המקומית עשתה דרך מרשימה ב-76 השנים האחרונות, ואלו המקומות והאנשים שעיצבו אותה
דוד קישקה
|
19.05.24
חדר כושר, ארטיקים ובריסטה: החיים של הטבחים בהייטק
שפים כמו חיים כהן, אסף גרניט ומושיק רוט מפעילים מתחמי הסעדה בחברות ההייטק, ויותר ויותר טבחים עוברים לתחום. היתרון: חמישה ימי עבודה ותנאים מפנקים. "אנשים התעייפו מעולם המסעדות, הם רוצים את החיים שלהם בחזרה"
תיקי גולן
|
08.05.24
הטיפים הכי טובים של השפים
הטריק של מיקי שמו, שיקפיץ לכם את הקצפת. העצה של אבי ביטון שתהפוך כל סופריטו לסופרסטאר. הקונץ לקציצות של ג'קי אזולאי. סוד הסדר והניקיון של עומר מילר. הקאץ' בקרש החיתוך של שאול בן אדרת. והשטיק של אור שפיץ שינפיק את עוגת השוקולד הכי עסיסית שיש. מיטב השפים והבשלנים שכיכבו בערוץ האוכל משתפים בטיפים שיהפכו גם אתכם לאשפי מטבח
תיקי גולן
|
05.05.24
"אמא תמיד שורפת פה מרווה": שפים מספרים על המטבח הפרטי
קומקום התה של אמא של שף גיא רוזמרין שנפטרה השנה במפתיע, העלי והמכתש של הסבתא הכורדית של שף זכאי חוג'ה, שני הסכינים הקטנים והחדים של שף אליעד דנון וצלחת האורז הפרחונית בת 200 השנה של רותם ליברזון: ארבעה שפים פתחו בפנינו את המטבח, בחרו שלושה פריטים שמסמלים עבורם את “הבית" וכמובן - נתנו מתכונים
אמיר קמינר
|
01.04.24
איל שני: "רוב העם אוכל כשר"
חודש אחרי שפתח מזנון כשר בטיימס סקוור בניו יורק, השף איל שני הופך את המזנון ברמת החייל בתל אביב לכשר: "אנחנו מרוויחים מזה את חצי מהעם שלנו שהשתוקק אלינו ולא פתחנו לו את הדלת"
תיקי גולן
|
26.03.24
שנה אחרי הפתיחה: המסעדה של רובושון בישראל נסגרה
היא הגיעה לפה עם מחירים גבוהים במיוחד והצהרות גדולות על כוכבי מישלן, אך מסעדת ל'אופוק בתל אביב, השייכת לקבוצת רובושון היוקרתית, נסגרה
תיקי גולן
|
19.03.24
אסף גרניט שמר על המישלן: "גאה לקבל בתקופה כזאת כוכב על אוכל ישראלי"
השף אסף גרניט שמר על מעמדו, וקיבל בפעם הרביעית כוכב מישלן למסעדת שבור בפריז. "לפי הפידבק שקיבלנו השנה ממישלן, החל מהשנה הבאה אנחנו יכולים להתחיל לחשוב על שני כוכבים", אמר
תיקי גולן
|
18.03.24
"גם אישה וגם חרדית זה יותר מדי בשביל חלק מהאנשים": לאה צרפתי פתחה מפעל לדגים מעושנים
ללאה צרפתי, אישה חרדית ואמא לשישה, לא היו חלומות גדולים. היא רק רצתה לשחזר את טעם הדגים המעושנים שאכלה בילדותה. אחרי ניסיונות מרובים במטבח הביתי היא גם הצליחה - ואז התברר שהיא לא היחידה שמתלהבת מהתוצאה. היום היא הבעלים של מפעל גדול לייצור דגים כבושים ומעושנים שרשימת הלקוחות שלו רק הולכת ומתארכת. "אני נכנסת בבוקר למפעל ולא מאמינה שהוא כולו שלי", היא מתמוגגת
תיקי גולן
|
06.03.24
חייבים להתאוורר: מסעדות ובתי קפה חדשים ברחבי הארץ
בית קפה לרותי ברודו בתל אביב, מסעדה גלילית בזכרון יעקב וכריכי בשר בקריית אונו: מקומות חדשים שווים שנפתחו דווקא עכשיו
רעות סהר, תיקי גולן
|
04.03.24
מוחץ עגבנייה על הפרצוף: איל שני חזר
רץ בטיקטוק: אחרי שנעדר מהרשתות מאז אוקטובר, השף איל שני בסרטון חדש שבו הוא מוחץ עגבנייה על הפרצוף ומשתמש בקולה של אביבית בר זוהר, רק בשביל להגיד - "חזרתי"
תיקי גולן
|
04.03.24
מבית קפה בכפר סבא ל-3 כוכבי מישלן: "הטבחים בישראל יותר מפונקים מהצרפתים"
הוא אחד השפים הצעירים והמבטיחים בישראל, אבל בר צנגר, שמוביל את מסעדת ג'יארדינו ביפו, מקפיד לשמור את הרגליים על הקרקע ומוכן להודות גם בטעויות. למשל זו שגרמה לו לעזוב את מקום העבודה הקודם: "התנהגתי בטמטום". בריאיון הוא מספר איך התחיל כשוטף כלים בגיל 14 והגיע למסעדות יוקרה בפריז, ועל הפעם ההיא שבה עבד ברצף במשך 70 שעות
תיקי גולן
|
01.03.24
"הלוואי שהרבה מסעדנים בתל אביב יעבדו כמו שאנחנו עובדים"
האחים נדב ונאור הם מסעדנים שמאמינים בצפון. ל"על הנהר" המושקעת שלהם על גדות הירדן, הם הוסיפו לאחרונה גם את הבייקרי "ריבר קפה" ואת מסעדת השף היפני "מיזומי". בריאיון משותף הם מסבירים מדוע אפשר למצוא בתפריט שלהם פירות ים - אבל לא בשר חזיר, ולמה הם לא מעוניינים לפתוח מקום בתל אביב
אמיר קמינר
|
21.02.24
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
נעמה קסרי
סובארו
רכב
דנית גרינברג
משפיעני רשת
אינסטגרם
עינת ארליך
אמא
הורות
נסרין קדרי
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
נעמה קסרי
סובארו
רכב
דנית גרינברג
משפיעני רשת
אינסטגרם
עינת ארליך
אמא
הורות
נסרין קדרי
תגיות קשורות
בר זגה
ענבל חננאל
סלבס
פפראצי
יוני פרוים
עומר דניאל
רכילות
הוליווד
בר רפאלי
Pplus