כולם אוהבים אותה, נדהמים בכל פעם מחדש מהסטייל שלה ובגדול – מפחדים ממנה עד מוות, אבל איש לא מעז לחשוב מה יקרה כשהמלכה אליזבת בת ה-92 תלך לעולמה (טפו, חמסה, לא עלינו). טוב נו, זה שקר. כן, נכון שהבריטים משתדלים לא לדבר על היום הנורא הזה אבל תהיו בטוחים שבבריטניה הכל כבר מוכן ליום הנורא - החל מהחליפות, דרך הורדת הדגל ועד לטקס המלכותי שישודר בכל העולם.
קבלו את המדריך המלא ליום השחור בו המלכה אליזבת תלך לעולמה אחרי 66 שנות מלוכה. אגב, אנחנו כבר התכוננו מראש והודענו לבוס שלא נגיע לעבודה באותו יום. ממליצים לכם גם.
נתחיל מההודעה הרשמית: המזכיר האישי של המלכה, סר כריסטופר גידט, יהיה זה שאחראי על ההודעה בדבר המוות ועל הטיפול בנושא מול ערוצי החדשות. גידט ייאלץ להודיע לראש ממשלת בריטניה ול- 15 המדינות הנמצאות תחת שלטונה של המלכה, וכמו כן יצטרך להודיע גם ל-36 המדינות בחבר העמים הבריטי. אגב, דבר לא אמור להתפרסם עד לרגע בו תצא הודעה רשמית מבית ארמון המלוכה. מסירת ההודעה בדבר מותה של המלכה תהיה פיזית, נציגים מטעם הארמון ילכו בעצמם לעדכן את איגוד העיתונאים בהצהרה הרשמית והמותרת לפרסום, בנוסף יתלו הנציגים מודעה רשמית על שערי הארמון, ואותה מודעה תתפרסם גם באתר האינטרנט הרשמי של הארמון. לאחר ההצהרה תיכנס בריטניה למצב של 12 ימי אבל לכבודה ולזכרה של המלכה.
הקוד המלכותי: מותו של בן מלוכה בכיר מגיע יחד עם תוכנית שלמה ליום שאחרי. וכמובן שכמו בכל מבצע שמכבד את עצמו, גם במקרה הזה יש קודים סודיים. למשל, הקוד "פינת הייד פארק" שימש למותו של המלך ג'ורג' השישי ותוכניות מסע הלוויה של אמה של המלכה אליזבת, המלכה האם, יצאו לפועל תחת הקוד "מבצע גשר טיי". שם הקוד למותה של המלכה אליזבת נשמר בסוד שנים רבות ורק לאחרונה נודע כי יהיה "גשר לונדון". כך שאם אתם שומעים את המילים London bridge is down, או בתרגום חופשי: גשר לונדון התמוטט, תדעו שזו הדרך של הארמון להעביר הלאה את החדשות הנוראיות.
איך זה יראה? ביום מותה של המלכה ירדו דגלי הממלכה המאוחדת לחצי התורן ויהיה זה יום עבודה קצר. הבורסה של לונדון תיסגר (לפחות ביום הלוויה) וערוצי הטלוויזיה יבטלו את השידורים השוטפים ויפנו מקום לחדשות. בערוץ ה-BBC לא תשודר שום תוכנית קומית במשך 12 ימי האבל והעיתונאים והשדרנים ילבשו אך ורק חליפות שחורות ועניבות. ספרי תנחומים דיגיטליים יפתחו ברחבי העולם ויאפשרו לצופים ולגולשים לחלוק את כאבם על לכתה של המלכה. חשוב לציין שבמידה והמלכה תמות בלילה - ההכרזה על פטירתה תצא רק בבוקר למחר, בשעה 08:00 בדיוק, ולאחר מכן יוצג דיוקנה על מסכי הטלוויזיה בליווי ההמנון הלאומי.
אז מתי הלוויה? מרגע ההכרזה על מותה של המלכה יעברו 12 ימים שלמים עד לרגע קבורתה. גופתה תצא מן הארמון ובימים אלה בני משפחתה יתאבלו ויעכלו את הבשורה המרה. ביום החמישי לאחר מותה יוצב ארונה של בווסטמינסטר הול, שם יוכלו אנשי הממלכה ופשוטי העם לבקר ולהיפרד ממנה. ארונה של אמה של המלכה אליזבת, המלכה האם, זכה למעל 200 אלף מבקרים שהגיעו לכבד ולהיפרד ממנה בדרכה האחרונה, ולמרות זאת מעריכים כי כמות המבקרים שיגיעו להיפרד מהמלכה אליזבת תהיה הרבה יותר גדולה. ביום ה-12 למותה, יועבר ארונה של המלכה למנזר ווסטמינסטר ושם תתקיים הלוויה המלכותית. משרדי הממשלה ושירותי החירום יעבדו יחד כדי להוציא לפועל את הטקס ולהתמודד עם הלוגיסטיקה וההתארגנות.
הטקס המלכותי: טקס ההלוויה של המלכה אליזבת צפוי להיות הטקס הגדול ביותר שידעה בריטניה עד כה. את הטקס ינחה הארכיבישוף של קנטרברי, ג'סטין וולבי. פוליטיקאים וראשי מדינות מכל העולם ישתתפו בטקס, ונציגי דת רבים יגיעו במיוחד ללונדון מכל העולם כדי להשתתף בטקס הפרידה. האבטחה, כמובן, תהיה בשיאה באותו יום כדי למנוע כל התפרעות או פיגוע פוטנציאלי.
ועכשיו, תכירו את היורש: הנסיך צ'ארלס (70), בנה הבכור של המלכה אליזבת, יהיה זה שיירש את הכתר ויהפוך למלך אנגליה, ואילו אשתו קמילה, דוכסית קורנוול, תהפוך להיות "מלכה רעיה" (כתואר סמלי בלבד, מתוקף היותה נשואה למלך). צ'ארלס יישא נאום אותו כתב כבר לפני שנים רבות ויוכתר להיות המלך כבר באותו הלילה שבו תלך המלכה לעולמה. כנהוג, הנסיך צ'ארלס יוכל לבחור את שמו המלכותי ונכון לעכשיו השמועות אומרות כי הוא צפוי להישאר עם שמו ויוגדר כ"המלך צ'ארלס השלישי", כמו כן יש כאלה הטוענים שהוא דווקא מתכוון לשנות את שמו ל"מלך ג'ורג'", זאת כדי לא לקחת חלק בדימוי השלילי שהיה שייך לשני המלכים הקודמים שענו לשם "צ'ארלס".
למרות מינויו האוטומטי, תתכנס הקונסוליה בארמון סנט ג'יימס כדי להכריז באופן רשמי על המלך החדש. הנסיך צ'ארלס יישבע אמונים לפרלמנט ולכנסיית אנגליה בפני המועצה, אבל ההכתרה הרשמית תצא לפועל רק כמה חודשים לאחר מותה של המלכה. עובדת בונוס: צ'ארלס הוא הנסיך שחיכה הכי הרבה שנים עד לרגע בו יקבל את הכתר. ואנחנו מדברים על כל שנות ההיסטוריה של שושלת המלוכה, כן? עקף בדרך לא מעט נסיכים.
וכמובן שאי אפשר בלי מרצ'נדייז: פריטים קטנים ויומיומיים כגון בולים, מטבעות ותיבות דואר יקבלו את פניו של המלך החדש של אנגליה וגם ההמנון הלאומי ישתנה בהתאם. אך אל דאגה, אין טעם למהר ולרכוש בולים אחרונים בדמותה של המלכה, התהליך ייקח זמן ולא יקרה מיד. פלוס, אנחנו צופים לגברת המלכה עוד שנים רבות וטובות. טפו, חמסה, שום, בצל.