שבוע לאחר שהנסיך הארי ומייגן מרקל הודיעו על כוונתם לפרוש מהמלוכה ולחלקאת זמנם בין בריטניה לקנדה – האזרחים הקנדים מגיבים לחדשות.
בניגוד לראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, שאמר על המעבר הצפוי כי הארי, מייגן וארצ'י "נמצאים עם חברים ותמיד מוזמנים להגיע לקנדה", מומחים לענייני המלוכה מספרים כי בניגוד לציפיות, הדוכסים מסאסקס ממש לא רצויים. "נוכחותם של הארי ומייגן תעלה למשלמי המיסים כ-5 מיליון ליש"ט בשנה וכמו כן זה עלול לגרום למשבר חוקתי", אמר אחד המבקרים והסביר כי הסיבה לכך היא ששום מלכות בריטית מעולם לא התיישבה בקנדה והאומה כולה מתגאה בכך.
הבהרה: קנדה היא מושבה בריטית לשעבר, ולמעשה המדינה הגדולה ביותר בחבר העמים הבריטי. כמו כן, בעיר הבירה של קנדה, אוטווה, נמצא הפרלמנט, מושבה של הממשלה הפדראלית והמושל הכללי המייצג את המלכה אליזבת.
למרות זאת, ב-The Globe and Mail, העיתון הגדול ביותר בקנדה, נכתב במאמר מערכת כי "קנדה אינה אמורה לשמש אמצע הדרך עבור כל מי שמחפש לצאת מבריטניה ובכל זאת להישאר מלכותי". בהמשך, גינה המאמר את הכוונות ה"מעורפלות" של בני הזוג לעבור לקנדה וטען כי ממשל טרודו צריך לענות במילה אחת: "לא".
בנוסף, הבהירו במאמר כי "אם הארי ומייגן היו אזרחים פרטיים ורגילים הם בהחלט היו רצויים. בני המלוכה שלנו לא גרים כאן. הם שולטים מרחוק. קרוב לליבנו אך רחוק מאיתנו".
מנגד, בעיתון National Post פורסם כי לדחות את מעברם של הארי ומייגן יהיה צעד "טיפוסי מדי" של האומה וזה יתפרש כ"חוסר כבוד קנדי – במקרה הגרוע ביותר". עוד הוסיפו שני העיתונים כי לא מדובר רק בעניין של כסף אלא שזה הרבה יותר מזה.
באתר "דיילי מייל" פורסם כי מערכת "הגלוב" הוצפה בפניות של אזרחים רבים שהתנגדו נחרצות לנוכחותם של הדוכסים מסאסקס. "הארי ומייגן, אם אתם קוראים את ההערות האלו, בבקשה קחו זאת לתשומת ליבכם ותישארו בבריטניה", כתב אזרח מוטרד, והוא לא היחיד. "אני לא רואה שום צורך לסבסד את אופרת הסבון המלכותית", הוסיף אזרח זועם נוסף, ואחר כתב: "כמישהו שהגיע לקנדה אחרי שגר בבריטניה, זה נראה לי כמו מהלך מאוד מתנשא שזה ברור מאליו להארי הבריטי ומייגן האמריקנית שהם יכולים לעבור לגור איפה שהם רוצים, וגרוע מזה – שהאזרחים הקנדים יצטרכו לשלם על זה מכספם".
מנגד, סקר שפורסם ב"טורונטו סאן", קובע כי הארי הוא בן המלוכה האהוב ביותר על תושבי העיר, אז היי, אולי עדיין יש להם סיכוי.