אחרי חודשים של הכנות, ביקור בכל מסעדה בעיר ואפילו בילוי בהופעה של שלמה ארצי, סוף סוף החלו צילומי סרטה החדש של נטלי פוטרמן. הכוכבת ההוליוודית נצפתה אמש בירושלים, על סט צילומי סרטה, באזור החרדי של שכונת נחלאות בעיר. בזמן שעשרות מאבטחים שמרו על הסט, על השחקנים ובעיקר על שלומה של הכוכבת ההוליוודית, פורטמן, הבמאית המתחילה, שכבר הגדירה את הג'וב כ"פרויקט חיה", התעסקה בעיקר בעבודה קשה.
4 צפייה בגלריה
הבמאית פורטמן
הבמאית פורטמן
הבמאית פורטמן
(צילום: EPA)
כזכור, פורטמן מתהלכת לה בין עמך ישראל כבר מספר שבועות, זאת לאחר שהגיעה לארץ למטרת צילומי הסרט החדש אותו היא גם מביימת. הסרט מבוסס על ספרו של עמוס עוז מ-2002, "סיפור על אהבה וחושך". פורטמן לא רק תביים את הסרט, אלא גם תגלם בו אשה הסובלת ממחלת נפש. בקרוב על מסך הקולנוע הקרוב לביתכם. עלילתו האוטוביוגרפית של "סיפור על אהבה וחושך", מתרחשת בירושלים במחצית השנייה של שנות ה-40. פורטמן עיבדה את התסריט העוסק בדמותו של ילד (עוז) הגדל בצל מחלת הנפש של אמו וחוסר האונים של אביו, כשברקע מתחוללים אירועים בעלי חשיבות היסטורית.
4 צפייה בגלריה
על סט הצילומים המשוחזר
על סט הצילומים המשוחזר
על סט הצילומים המשוחזר
(צילום: EPA)
את הזכויות לסיפור רכשה פורטמן באמצעות חברת ההפקה שלה, "Handsomecharlie" כבר ב-2007, והמיזם לקולנוע וטלוויזיה ברשות לפיתוח ירושלים תרמו מצידם 1.6 מיליון שקלים לתמיכה בהפקה.
"קראתי את ספרי עוז מאז התיכון", סיפרה פורטמן לפני כחמש שנים בראיון למגזין W והוסיפה, "כשקראתי את הביוגרפיה שלו פשוט ראיתי אותה לנגד עיני".
4 צפייה בגלריה
איפה המאבטחים?
איפה המאבטחים?
איפה המאבטחים?
(צילום: EPA)
4 צפייה בגלריה
פעם ראשונה במאית
פעם ראשונה במאית
פעם ראשונה במאית
(צילום: EPA)