קים קרדשיאן השיקה השבועאת האפליקציה החדשה שלה, הקימוג'י, עוד ביצת זהב חדשה ורווחית, שמתווספת לרזומה הכלכלי המרשים של מלכת הריאליטי (רשת החנויות DASH, האתר שלה, אפליקציית הוליווד וכו'). אבל כמו תמיד, הסלבס שלנו עשו את זה קודם. אבל פחות טוב. קבלו את הפספוסים העסקיים של המפורסמים:
בר רפאלי מתפשטת ומצלמת
בר רפאלי היא אמנם הדבר הכי קרוב לחו"ל שיש לנו, אבל זה ממש לא מבטיח הצלחה כלכלית. הטופ מודל אפילו ניסתה לעשות קימי, אבל להבדיל מהקרדשיאנית, היא ממש לא שברה את האינטרנט.
המיזם: הניסיון הראשון שלה היה ב-2011 כשהשיקה את האפליקציה שעונה לשם המקורי "בר רפאלי "- בה אפשר היה למצוא קטעי וידאו, צילומים מהפקות וסתם תמונות שהיא צילמה עם חברות. כל הטוב הזה אגב, עלה ארבעה דולר. רגע, אז קים צריכה לשלם לך אחוזים?
אממה, כשנה וחצי לאחר ההשקה, התבשרנו כי למרות השמות הגדולים, העסק לא התרומם ונרשמו עשרות בודדות של עסקאות.
מה למדנו מזה? טוב, לפחות נשאר לנו הסרטון של רפאלי משחקת טניס בתחתונים. זה סטארט אפ.
להריח כמו אייל גולן
המיזם: בשנת 2009 החליט אייל גולן שמה שטוב לדיוויד בקהאם ולבריטני ספירס - טוב גם בשבילו. אז כשלב ראשון בהפיכתו למרצ'נדייז מצליח, השיק גולן אתבושם היוניסקס שזכה לשם "אגו" (E.go) ולצורה של מיקרופון. כולם הבינו שאלו ראשי התיבות שלו, נכון?
מה למדנו מזה? שלא כולם צריכים להריח כמו אייל גולן. במיוחד כשאחרי שנה בלבד כבר הופסק ייצור הבושם. אגב, לטענת גורמים מהצד של גולן, התפוצה הייתה ספציפית מלכתחילה וכעת הם עובדים על בושם נוסף. עברו מאז כמעט שבע שנים ואלינו עוד לא הגיע הניחוח החדש.
כשקרן פלס עוד נגעה בפחמימות
המיזם: קרן פלס אף פעם לא הסתירה את החיבה שלה לבצקים ולראייה, ב-2009 הזמרת הפכה לבעלים של פיצרייה בשדרות רוטשילד בתל אביב יחד עם בעלה לשעבר, תומר גרנצל. להשקה החגיגית של"פוקו" - כן, ככה הם קראו למקום - התייצבו בהמוניהם החברים הטובים מהביצה שהגיעו לפרגן, ביניהם: מירי מסיקה, הראל סקעת ואפילו נינט הגיעה לאכול משולש.
מה למדנו מזה? הפרויקט החזיק תשעה חודשים בלבד לפני שפלס וגרצל החליטו לעשות אקזיט ולמכור את המקום. יש מצב שאם כבר פתחתם מקום למזון מהיר היה עדיף שווארמה עם הרבה טחינה.
מייקל לואיס הקים את אינסטגרם
המיזם: ב-2011, לפני שהרשת החברתית השתלטה על חיינו, מייקל לואיס היה בשיאו - רגע לפני שהשתתף ופרש מצילומי "הישרדות VIP". הדוגמן הלוהט, הבין כבר אז את האובססיה של אנשים למציצנות והשיק את אפליקציית "מייקל לואיס" ,בה אפשר היה למצוא תמונות וקטעי וידאו של הקוביות הכי מפורסמות בישראל.
תקדים נוסף באפליקציה היה האפשרות לשלוח ללואיס הודעות ולהתכתב איתו, או לפחות עם מנהל האפליקציה שהיה עונה בשמו. תודו שזה שווה שני דולר. מה, לא הייתם מורידים?
מה למדנו מזה? שמייקל הבין טוב מאוד שכל מה שאנחנו רוצים זה תמונה שלו בלי חולצה. אבל בלי לשלם על זה כסף.
לפני שהן רצו למיליון: פנינה רוזנבלום ורוני דואני ניסו לעשות עסקים
המיזם: אי שם בשנת 2007 מיהרו כתבי הצרכנות לפרסם את הידיעה המרגשת שענקית הקוסמטיקה, פנינה רוזנבלום, משיקה מותג איפור וטיפוח לצעירות, כשמי שנבחרה להוביל אותו היא לא אחרת מאשר רוני "סופרסטאר" דואני.
בהודעה לעיתונות הצהירה רוזנבלום שסופרסטאר בת ה-21 נבחרה להוביל את המותג כי היא מחוברת לעולם האיפור והלייף סטייל, בקליפים שלה היא מקפידה על טרנדים בתחום האיפור ונערות תופסות אותה כאוטוריטה בתחום.
מה למדנו מזה? עוד לפני שהספקנו להסיר את הרימל, קיבלנו דיווח על כשלון השת"פ בין שתי הבלונדיניות שהסתיים בתביעה של סופרסטאר ומנהליה נגד רוזנבלום והאשמות הדדיות. אנחנו דווקא נהננו מהסיפור ואתן מוזמנות לנסות להרים עוד שיתופי פעולה. רק אל תשכחו לכבס בחוץ את הכביסה המלוכלכת כשתסיימו.
איציק זוהר רק רצה לבלות
המיזם: בשנת 2013, איציק זוהר החליט שהוא יהיה ה"רובין הוד" של חיי הלילה וניסה ליצור אפליקציה שתעזור לבליינים להגיע למקומות הבילוי ולהיכנס מייד, מבלי לעמוד בתור ומבלי לחוות סלקצייה לא נעימה במועדונים.
מה למדנו מזה? הרעיון נקלע לקשיים ונכון לרגע זה האפליקציה לא פותחה. מסתבר שאי אפשר באמת להיפטר מגלגול העיניים של הסלקטורית.
לאכול אצל מיכל אנסקי
המיזם: בחודש יוני האחרון ניסינו נואשות להזמין מקום במסעדה החדשה והמדוברת "אחד העם אחד", של המאסטר שפית ומלכת הקולינריה, מיכל אנסקי. אחרי שלל אייטמים וביקורת אחת זכורה לרעה, התבשרנו (אחרי חמישה חודשים בלבד) שהמסעדה סוגרת את שעריה -עוד לפני שהספקנו לטעום ממרק העוף המפורסם.
מה למדנו מזה? לפעמים עדיף להישאר מחוץ למטבח, כלומר, בפריים טיים, בתפקיד השופטת.
כשה"קבביטר" נכנס לחיינו
המיזם: בסוף 2014, החליט אבי ביטר לפתח את אהבתו לאוכל לכדי מקצוע, אבל אל תחשבו שהוא הלך על מסעדת יוקרה כמו אנסקי. לא, ביטר ידע מה טוב לו ופתח את המזללה שזכתה לשם האגדי - ה"קבביטר" בתל אביב. רק שביטר שכח שלהתמקצע באכילה, לא הופך אותך למקצוען, וכשנה אחרי, כשהמזללה נתבעה עלהפרת הסכמי השכירות - משהו קטן כמו זה שלא יוגש בה בשר ולא תושמע מוזיקה חזקה (כי היא מוגדרת על פי חוזה השכירות "בית קפה") - התנער ביטר מהשותפות וטען שהוא רק הפרזנטור.
מה למדנו מזה? שאבי ביטר פרזנטור. אנחנו כבר מיידעים את "גאפ" שהם פספסו בענק.