1. משפחת הראל־מנשה
עדן הראל ועודד מנשה הבינו שחבורה של חמישה ילדים לא נכנסים במושב האחורי ונאלצו להחליף את האוטו
מספר ילדים: חמישה - נועם (13) מנישואיה הראשונים של הראל וארבעת ילדיהם המשותפים: אוריה (8), ישי (5.5), אביגיל (3) ותמרי (2).
מגורים: רמת השרון.
היסטוריה: עודד מנשה, הילד הנצחי של ערוץ הילדים ועדן הראל, הילדה הפרועה מ־ MTV , נישאו ב־ 2007, אחרי שנה ושלושה חודשים של זוגיות. הם הכירו בתוכנית "נחשפים", שם הראל ראיינה את מנשה ומאז, הספיקו להתחזק ולחזור בתשובה. לנו מספיקה מצוות "פרו ורבו", כדי לדעת שהם אכן שומרי מצוות אדוקים.
יתרונות במשפחה גדולה: הראל: "אנחנו חבורה משל עצמנו, אנחנו גאנג, אנחנו ביחד, אנחנו מספיק אנשים כדי לשעשע את עצמנו, לא זקוקים ליותר מדי חברה".
קשיים במשפחה גדולה: "לשים לב מהם הצרכים ומהם הרצונות של כל אחד, ולהשתדל ולא לפספס אותם. יש אחד שצריך יותר ויש אחד שצריך פחות וצריך להיות קשוב לכל הילדים. גם זה שצריך להחליף את הרכב זה חיסרון, כי לנסוע באוטובוס זה לא כיף".
תכנונים להמשך: בראיון למאקו ב־ 2013 , שנה לפני שנולדה בתם הקטנה, ציינה הראל שתשמח לעוד ילדים אבל לא מאמינה שיהיו לה כוחות: "עם הגיל זה נהיה יותר קשה, 37 זה לא הריון של 27 . הבן הבכור שלי בן עשר ואני מרגישה את ההבדלים, אבל אני רוצה עוד. הם מהממים, זה כיף, זה שמחה".
2. משפחת שם טוב
ליובל המבולבל יש שישה ילדים, מה שגרם לו פעם להתבלבל בספירה ולשכוח אחת באוטובוס צרפתי
מגורים: נווה ירק.
היסטוריה: יובל שם טוב ואשתו מיכל הכירו בעבודה. "היתה לי חברה של ליצנות לימי הולדת ומיכל היתה הפקידה אצלי בעסק, שניהלה אותו. היא היתה חברה טובה שלי, היינו בקשר ידידותי והיא יעצה לי בנוגע לבחורות שיצאתי איתן. כנראה שהיא לא נתנה לי עצות טובות מדי, וככה שמרה אותי לעצמה. מה שמצחיק זה שבמשך השנה הזו הפסדתי מלא כסף, אבל הרווחתי את האוצר הכי גדול של חיי".
יתרונות במשפחה גדולה: "תמיד שמח. לא משעמם אף פעם. הילדים מעסיקים זה את זה ותמיד שואפים למעלה. הקטנים חיים עם הגדולים, לומדים מהם ורוצים להיות כמוהם: בסרטים שהם רואים, בשיחות, בהכל".
קשיים במשפחה גדולה: "לתת לכל אחד את תשומת הלב שלו. וגם בשביל הילד, שצריך למצוא את המקום שלו במשפחה. זה בעיקר אתגר גדול וזה נותן להם להעריך כל רגע כזה של תשומת לב. כל כמה זמן לוקח אני ילד אחד ליום כיף, ואז הם מחכים ומצפים לו וזה הופך כל רגע כזה למאוד ייחודי".
תכנונים להמשך: "אנחנו לא מתכננים עוד, אבל לא תכננו גם כשהיו לנו רק שני ילדים, מבחינתנו מה שיוצא יוצא".
ועוד משהו: "נסענו כל המשפחה לצרפת, והיינו באוטובוס. בגלל שיש כל כך הרבה ילדים, ירדנו מהאוטובוס, וספרתי ראשים ופתאום אני קולט ששכחנו את גיא, שהיתה אז בת שמונה. רצתי כל הרחוב עד שהצלחתי לתפוס את האוטובוס ברמזור, והיא בכלל לא שמה לב שהיא נשארה לבד. מבחינתנו אלה היו שתי דקות שנראו כמו נצח".
3. משפחת קטורזה
ישראל קטורזה קנה מיטת קומותיים. לא לילדים, לו ולאשתו, כדי שלא יהיה מצב שיגיע הילד השמיני
מספר ילדים: שבעה - דורין בת 25 , מנישואיה הראשונים של אשתו של ישראל קטורזה, סורלה, ושישה משותפים - דור (17), עידן (15), ליעד (11), הבנות עדן (10) ואדל (4), והקטן שבחבורה עידו־אשר (1.3)
מגורים: תל אביב.
היסטוריה: את אשתו הכיר קטורזה במהלך הופעה, כשראה אותה יושבת בקהל. הוא פנה אליה תוך כדי ההופעה, וכששאל לשמה, זכה לתשובה המקורית "סורלה", מה שכמובן גרם לו לעשות ממנה מטעמים לקהל. סורלה מצידה לא נשארה חייבת, הגיעה בסוף ההופעה אל מאחורי הקלעים "להתחשבן איתו", ומפה לשם, שישה ילדים נולדו.
יתרונות במשפחה גדולה: חומר נפלא לסטנד־אפ. בהופעה שלו מספר קטורזה רבות על המשפחה שלו. "יש לי שבעה ילדים, שיהיו בריאים", הוא מספר על הבמה, "האהבה שלנו לילדים היא מטורפת. כל ילד שבא, אנחנו משתגעים ממנו מחדש, ואז אומרים 'מה, זה יהיה האחרון שנשתגע ממנו?".
קשיים במשפחה גדולה: להכין סנדוויצ'ים ולפזר שבעה ילדים לבתי הספר. בראיון ל־ NRG סיפר: "אני קם בבוקר, מכין לכולם סנדוויצ'ים, לוקח אותם עם אשתי לבתי ספר, זה כמו אוטו של תנובה, עד שאני מסיים לשים את האחרון, כבר צריך לאסוף את הראשון".
תוכניות להמשך: "שבעה וזהו. קנינו מיטת קומתיים, לי ולה. די, אסור לנו לישון ביחד". אמר בראיון לחדשות ערוץ 2.
ועוד משהו: לך תדאג לשבע דירות לשבעה ילדים: "יוקר הדיור באמת נהיה מאוד קשה", סיפר בראיון, "אז אני מכין את הילדים שלי לבאות. כל לילה לפני השינה אני מקריא להם את 'דירה להשכיר'. להשכיר, להשכיר, להשכיר. שזה ייכנס להם לראש. רק לשכור, לשכור, לא לקנות. אי אפשר. לפי הציונים של אחד הילדים שלי, אני רואה שגם לשכור יהיה לו קשה, אז אני מקריא לו את 'הבית של יעל'. שיידע שגם לגור בקרטון זו אופציה".
4. משפחת הדר־גנון
צביקה הדר חושב שיש סיכוי שהילדים הקטנים שלו בוכים בלילה, אבל ההורים כל כך קשישים, שהם פשוט לא שומעים
מספר ילדים: שבעה - לצביקה שלושה ילדים מאשתו הראשונה כוכבית - שיר (21), סער (15) ושלי (11). לאשתו השנייה ליאת גנון, שני ילדים מנישואיה הראשונים - מעיין (22) ואיתי (20), ולזוג עוד שני ילדים משותפים אלון (5) ותמר (4).
מגורים: וילה בצהלה.
היסטוריה: אחרי שנתיים של זוגיות צביקה התחתן ב-2007 שנית עם גנון, מנהלת החשבונות של טדי הפקות, והשניים מגדלים יחד שבעה ילדים. הדר לא ממש שש לחשוף את משפחתו לתקשורת ומשתדל להגן עליהם ככל האפשר, אבל אחרי אירוע הלב שעבר ב-2012 הוא יצא במופע סטנד־אפ על חייו ושינה מעט את ההתנהלות בנוגע לחייו האישיים.
יתרונות: בראיון ל"ידיעות אחרונות" סיפר הדר: "זו שמחה גדולה כשכולם בבית. ויש גם את שולה וששון, שני כלבים שחיים איתנו, וסבתות וגיסים וגיסות, וחברים. אני אוהב רעש, אוהב הילולה. תחשוב, ארוחה קטנה אצלנו, סתם ערב שישי, זה עשרות אנשים... זה תענוג גדול. אולי ממרומי גילי, ההורות המאוחרת היא ממש כיפית".
קשיים במשפחה גדולה: לפי הדר הכל מתגמד אל מול היתרונות: "נכון שיש רגעים לא קלים אבל אלה החיים, כל היתר זה חארטה".
ועוד משהו: הדר סיפר באותו ראיון שהילדים המשותפים שלו ושל גנון נותנים להם לישון בשקט: "אני מפחד לפתוח פה אבל הילדים לא קמים בלילה. הם יודעים שההורים קשישים ולא מפריעים להם בשינה...יכול להיות שהם קמים ואנחנו כל כך זקנים שאנחנו פשוט לא שומעים".
5. משפחת לוי
רשף לוי צילם את הילדה הבכורה 17 אלף תמונות, מהקטן יש לו רק תמונה אחת שצילמה מכמונת מהירות בכביש החוף
מספר ילדים: שבעה בטווח גילים של 5־18, כולם בעלי שמות מקוריים כמו תמוז־אליה, אגם־קדם, סוף־ליל, גפן־אודם, יער־סתיו וכרם־הלל.
היסטוריה: רשף גדל עם חמישה אחיו, כך שמשפחה מרובת ילדים זה לא כזה מוזר עבורו. הוא נשוי למעלה מ־ 20 שנה לאהבת נעוריו, טלי, שהכיר בתיכון. את הצעת הנישואין שלהם אפילו הכניס לסרט "אהבה קולומביאנית".
מגורים: כפר סבא.
יתרונות במשפחה גדולה: בראיון למוסף "24" של ידיעות אחרונות ב־ 2010 אמר: "אני חושב שלרוב האנשים זה לא מתאים, ולי ולאשתי טלי זה מתאים. אם שואלים אותי מה טבעי, שיש ילדים או אחד, בעיניי לעשות הרבה ילדים זה די טבעי. ככה זה בטבע, אנשים מתרבים. אני גם בא ממשפחה של שישה ילדים".
חסרונות במשפחה גדולה: בראיון לרשת ב' סיפר רשף: "הורה זה סוג של מנהל משמרת בארומה מעורב בנהג מונית. בבוקר אני צריך להכין לכל אחד סנדוויץ' משלו... אחראי משמרת בארומה לא עובד קשה כמוני. כל ילד זה סנדוויץ' אחר, אין אחד שרוצה את אותו הדבר כמו אח שלו, ואז אני מסיע אותם לבית ספר. אין לי מושג מה קורה איתם, אני בוחן מה קורה עם הגדולה ומה עם הקטנה ולא יודע מה קורה באמצע. יש ימים שאתה עובר בין המיטות ואתה מגלה שפתאום יש ילד שנשאר בבית שפספסנו אותו".
תכנונים להמשך: "אני חושב שזה הסוף" אמר ב־"24", אבל אני לא בטוח שאפשר להגיד את זה באופן נחרץ אף פעם. הרי אנחנו עושים תוכניות ואלוהים צוחק".
ועוד משהו: "את הילדה הראשונה צילמנו 17 אלף פעמים" מספר רשף במופע שלו, "מהילד האחרון יש לנו רק תמונה אחת שצולמה במכמונת מהירות בכביש החוף".
6. משפחת אמדורסקי־ישי
למיכל אמדורסקי יש כבר שישה ילדים יחד עם בן זוגה ג'פרי. היא היתה בכיף ממשיכה לשביעי
מספר ילדים: שישה - מנישואיה הראשונים של מיכל אמדורסקי לאסף יש למיכל שתי בנות - מילה (15), נינה דבש (9). ג'פרי ישי בעלה השני, הגיע עם שלושה משלו מנישואיו הראשונים- איתי, אנה ואורי (5, 6, 10) ולזוג ילדה משותפת אחת- ארייה (שנה וחצי).
מגורים: תל אביב.
היסטוריה: ב-2008, התגרשה מיכל מאסף. ב־ 2013 , אחרי מערכות יחסים קצרות, הכירה בחדר כושר ברמת גן, את כדורגלן העבר ג'פרי ישי, ואחרי שנה של זוגיות, כשכל אחד מגיע עם נדוניית ילדים משלו, השניים נישאו .
יתרונות במשפחה גדולה: "היתרון במשפחה גדולה", מספרת מיכל, "זה שאחד שומר על השני, הגדולה שומרת על הקטנים, אני מרגישה כמו במשפחה חרדית".
קשיים במשפחה גדולה: "אין מספיק מקום באוטו, רק אם יש לך ואן או איזה 800 אלף מיותרים לרכישת ב.מ.וו, אז בינתיים אנחנו נאלצים להסתדר עם שתי מכוניות. הגילים אצלנו זה כמו ב'צלילי המוזיקה', וזה מאתגר למצוא אטרקציות שיתאימו לכל הגילים, וחוץ מזה כמו בכל משפחה יש ריבים כאלה של 'צא לי מהחדר, 'צא לי מהחיים', אבל זה טבעי".
תכנונים להמשך: "אני מתכננת, אבל אין לי שותף לתכנון. ארייה הקטנה, שהיא הבת המשותפת שלי ושל ג'פרי, היתה בהחלט מאוד הכרחית לזוגיות ולמשפחה ומבחינתי במשפחה מרובת הילדים זה כבר לא משנה עוד אחד פחות אחד".
ועוד משהו: "מילה, הגדולה שלי, מסתדרת מאוד מאוד טוב עם הקטנים ושומרת עליהם כמו אמא קטנה. זה נהדר לראות אותה ככה".
7. משפחת תבורי
שימי תבורי עשה שבעה ילדים והעביר להם את הכישרון המוזיקלי ואת ההרגל המגונה של מציצת אצבע
מספר ילדים: שבעה. אלירן (32), אריאל (30) ודניאל (29)- הילדים של ג'ניפר ג'וסלין, אשתו הראשונה של שימי; בן אל (24) ובת אל (25)- הילדים של אביבה תבורי, ואוראל (19) ואלעד (17) מנישואיו לאסנת ורבר.
מגורים: וילה גדולה בבית דגן ששייכת לשימי ובה התגוררו בתקופות שונות רוב הילדים.
היסטוריה: תבורי היה נשוי לשלוש נשים שונות, ומהן יש לו ביחד סך הכל שבעה ילדים. בתחילת שנות ה־ 80 היה נשוי תבורי לג'ניפר ג'וסלין ולכן שלושת בניהם חיו על הקו ישראל־ארה"ב. לאחר 11 שנות נישואין התגרשו ותבורי התחתן עם אביבה אזולאי וביחד הביאו לעולם את בת אל ובן אל, כיום אחד הזמרים הלוהטים בארץ .נישואיו השלישיים היו לאסנת ורבר וממנה נולדו לו עוד שני בנים. גם ממנה התגרש בהמשך והתחתן ברביעית עם סילביה זיו תושבת לוס אנג'לס, שממש לאחרונה התבשרנו כי גם ממנה התגרש ושמועות חדשות צצות סביב אישה חמישית שנשא לאישה, שייתכן שאף יש לו עוד ילדה ממנה מרומן שניהלו לפני שנים.
יתרונות במשפחה גדולה: המשפחה שיתפה פעולה בתוכנית "התבורי'ס" והילדים של שימי המשיכו בדרכו כשפנו לתחום השירה, כשדניאל ובן אל הגיעו להתחרות גם ב"כוכב נולד", וכאמור בן אל הפך ללהיט.
חסרונות במשפחה גדולה: על אף הניסיון להרים להקה, סיפר שימי בעבר בראיון ל"סופשבוע": "הם מקסימים על הבמה. אבל הם לא יהיו אף פעם מין חמישיית ג'קסון כאלה, כי יש ביניהם קרבות אגו, וכל אחד רוצה להיות לבד, והם לא הסתדרו בחזרות. אני לא יכול להטיל עליהם משמעת, ולהגיד למה איחרת". עוד קושי הוא בלהשליט סדר וניקיון במשפחה שכזו: "בגלל שאני חולה ניקיון. אני כל הזמן רודף אחרי הילדים שלא יזרקו מגבות על הרצפה, שלא יזרקו את הבגדים שהם מורידים על שולחן האוכל ושיהיו אסתטיים".
ועוד משהו: חוץ ממוזיקה שזורמת להם בדם, העביר שימי לילדיו גם את ההרגל המגונה של מציצת אצבע "אבא אומר שאצבע זה מתנה מאלוהים", סיפר בעבר בן אל ."לא משנה איפה את נמצאת, את שמה אצבע בפה ואת נרדמת".
3. משפחת מיכאלי־סמואלסון
אנסטסיה מיכאלי פעם היתה מתבאסת אחרי המכונה השלישית שהיא מעמידה, היום זה כבר נראה לה שטויות
מספר ילדים: שמונה - דוד (19), משה רם (17), יהונתן (16), רחל דניאל (15), טל (13), אלי (11), מיכל (8) ומיכאל (7).
מגורים: ראשון לציון.
היסטוריה: מיכאלי פגשה את בעלה יוסף סמואלסון עוד כשהיו בסנט פטרסבורג, ב־ 1997, הם נישאו ועלו לישראל וכבר באותה שנה הביאו לעולם את בנם הבכור דוד. בהמשך, עברה מיכאלי גיור אורתודוקסי ממושך של שלוש שנים וחצי ואז נישאו שנית לפי ההלכה והמשיכו במצוות "פרו ורבו".
יתרונות במשפחה גדולה: "הילדים וגם אנחנו לומדים להשמיד את האגו הפנימי - יש מסירות, נתינה, יכולת לקבל בענווה את הכל. בכל פעם שנולד ילד חדש המשפחה משתנה וצריך להסתגל לשינוי, וגם לקבל את ההורים שלפעמים אין להם כוחות. משפחה גדולה מלמדת את הילדים הרבה תכונות אנושיות טובות: לאהוב, לתת ולוותר. בזכות הילדים גם מעגל החברים מתרחב, ואין ברירה, צריך בית יותר גדול ורכב יותר גדול, וזה לאו דווקא דבר רע".
קשיים במשפחה גדולה: "פעם, כשהיו לי רק ארבעה ילדים, אני זוכרת שישבתי מול מכונת הכביסה השלישית של אותו יום ולא ידעתי מתי זה ייגמר, אבל עכשיו אני רגילה. אני אמא, בת זוג ואשה, ועם כל הרצונות לקדם את הקריירה שלי, הפעולה המרכזית שלי היא להיות אמא. זו עסק שהקמתי עם בעלי ואם לא נשתף פעולה – לא נשרוד. אני עושה את זה בלי עזרה. מאז הילד השמיני, שנולד בכנסת, אני לבד, כי אין אף אחד שמסכים לעבוד עם כמות כזו של ילדים. אבל הגדולים עוזרים, יש לי כבר שני נהגים בבית שעוזרים עם ההסעות. הקושי היחיד הוא בגלל שהגילים שונים בבית, כמו אצלנו, זה קצת קשה, כי כשהגדולים צריכים ללמוד, הקטנים עושים רעש, ויש כל הזמן המולה".
תכנונים להמשך: "לא. זהו, לא יהיו עוד".
ועוד משהו: "כמשפחה גדולה, כולנו מחושבים כלכלית, הילדים שלי יודעים שכשנצא לטיול אנחנו נבוא עם בקבוק שתייה אחד גדול לכולם מהבית, ולא כל אחד יקבל משקה משלו בקיוסק, כי תחשבי זה שמונה ילדים ועוד שני מבוגרים, זה מינימום של 80 שקל רק על שתייה. עם משפחה גדולה צריך להיות מתוכננים ותמיד צריך לחשוב קדימה".