ממש לאחרונה, גל גדות הייתה אמורה לכבוש את המסך הגדול עם "וונדר וומן 1984", סרט ההמשך ללהיט הענק שיצא ב-2017. אבל הקורונה עשתה את שלה, יציאת הסרט נדחתה ל-25 בדצמבר, ובמקום להסתובב בעולם ולקדם אותו, גדות נמצאת בתל אביב ומתראיינת כפיצוי למגזינים בינלאומיים נחשבים.
מגזין "וניטי פייר" האמריקאי פרסם היום (ג') ראיון גדול עם הכוכבת, שנערך ב"זום" כמובן, וכלל גם שלל תמונות מהממול שצולמו בקיסריה על ידי דודי חסון וצוות ביוטי ישראלי, ביניהם שגיא דהרי ונאור אפל. גדות מספרת קצת על מה שצפוי למעריצים, בתקווה שיוכלו לראות את הסרט מוקדם מאשר מאוחר יותר: "הסרט הראשון עסק בלידתה של גיבורה. הפעם רצינו לחפור יותר לעומק. הסרט עוסק יותר בסכנה שבחמדנות, ואני חושבת שהוא מאוד רלוונטי לתקופה בה אנו חיים. יש הרגשה שכולם ממהרים להשיג כמה יותר, וברגע שמגיעים למטרה יש אחת חדשה. מה המחיר? והאם אנחנו מאבדים את עצמנו במרתון המטורף הזה?".
ואכן, נראה שהיה חשוב לגדות וליוצרי הסרט להעביר בו כמה מסרים חשובים. הסרט נפתח בסצנה בה רואים את הנסיכה דיאנה, הלא היא וונדר וומן, בתור ילדה קטנה, מתגברת על כמה מכשולים פיזיים קשים. "הסצנה הזו תמיד מביאה אותי לדמעות, מהסוג הטוב", אומרת גדות.
"אני באמת מאמינה שאפשר לחלום להיות מישהו או משהו רק אחרי שחזית בכך במו עיניך. למזלם של הבנים, הם זכו לחוויה הזו משחר הקולנוע. הם היו הגיבורים, החזקים, אלה שהצילו את היום. אבל אנחנו לא קיבלנו ייצוג", היא אומרת. "ואני חושבת שזה כל כך חשוב, במיוחד עבורי כאמא לשתי בנות, להראות להן את הפוטנציאל של מה שהן יכולות להיות. זה לא בהכרח אומר שהן צריכות להיות אתלטיות או חזקות מבחינה פיזית. גם זה, אבל הן יכולות להיות גדולות מהחיים".
וכאן גדות נזכרת בסיפור אקטואלי במיוחד, שקרה באילת: "מקרה נוראי שקרה לנערה בת 16 שנאנסה על ידי מספר גברים בישראל. איך קרה מצב שיש כמה גברים בחדר, ואף אחד לא אומר: 'היי חבר'ה, זה לא בסדר, תעצרו. שמישהו יקרא למשטרה'?", היא שואלת. "אנחנו חייבים לשמש דוגמה לילדים שלנו, לחנך אותם לשוויון. יש עוד דרך ארוכה ואין עדיין שוויון אמיתי. אם נקדיש לזה את מאמצנו, השינוי האמיתי יגיע", גדות אומרת ומוסיפה בחיוך: "אני מקווה שזה לא היה נאום גדול מדי".
גדות היא אולי אחת הכוכבות האהובות בעולם, אבל לא מזמן התמודדה עם לא מעט ביקורת ולעג על חשבונה, שהגיעו בעקבות קליפ הכוכבים שיצרה בתחילת תקופת הקורונה, עבורו גייסו היא וקריסטן וויג את חבריהן מהוליווד לשיר עימה את השיר "אימג'ן". היא לא לקחה קשה את כישלון הפרויקט הקטן ההוא: "לפעמים אתה מנסה לעשות מעשה טוב, וזה פשוט לא המעשה הטוב הנכון. היו לי כוונות טובות, וזה הגיע מהמקום הטוב ביותר שיכול להיות. רציתי לשלוח אור ואהבה לעולם".
הכתבת מספרת שגדות לא הייתה מאופרת בזמן הריאיון, ושיש תחושה שהיא לא מתעסקת בעצמה יותר מדי. זה מוביל לסיפור של גדות על החוויה שלה בתחרות "מיס יוניברס" ב-2004, שם ניסתה לעשות כל מה שביכולתה כדי לא לזכות: "פאולה עבדול הייתה אחת מהשופטים, והיא שאלה אותי משהו. אמרתי במבטא ישראלי כבד 'אני לא לדבר אנגלית, כל כך מצטערת".
גדות, אמא לאלמה בת ה-8 ומאיה בת ה-3, היא אולי אחת מכוכבות הקולנוע הגדולות בעולם כעת, אבל עדיין, מצהירה שהאימהות היא "הדבר הטוב ביותר שאי פעם עשיתי, פרויקט חיי".
כשהיא נשאלת איזה מין אמא היא, היא עונה: "אני כל הסוגים, תלוי באיזה יום את שואלת. אני מאוד מחוברת אליהן, מאוד חמה, ודואגת שערוצי התקשורת בינינו יהיו תמיד פתוחים. אנחנו תמיד מדברות על רגשות ודברים כאלה. ולפעמים אני משחררת ולא מטרידה אותן, בגלל שלמדתי שכשאת מעורבת מדי, זה עלול לגרום לבעיות".
היא גם מתוודה: "אני יכולה להיות היסטרית לפעמים, וגם שטותניקית. אנחנו צוחקות הרבה. יש לי הרבה סבלנות, אבל כשהיא נגמרת לי, זה לא טוב. אני חושבת שכל אמא יכולה להזדהות עם זה. ברגע שיש לך תינוק, את מקבלת איתו שק ענק של אשמה, שאני נאלצת להתמודד עמו כל הזמן. אבל אני מבינה שאני רק יכולה לנסות ולהיות הגרסה הטובה ביותר של אמא שאני יכולה להיות. אז אני רק מנסה לעשות כמיטב יכולתי ולתת להם כל מה שאני יכולה".
גדות סיפרה שבשנה שעברה אלמה ראתה לראשונה את "וונדר וומן": "היא מאוד התרגשה, אבל היה לה קשה להפריד בין הדמות ובין אמא שנלחמת ברעים". המראיינת אגב, מציינת שאת המילה "אמא" גדות אמרה בעברית. "הרצנו קדימה את החלקים המפחידים, אבל את השאר היא אהבה והיא גאה בזה". גדות מספרת שהבנות לא מתרגשות מהעובדה שאמא שלהן היא וונדר וומן" "אני האמא שמציקה להם ומבקשת מהן לעשות דברים ומעירה אותן בבוקר. כל פעם שאני מקבלת ברבי של וונדר וומן, הן מתרגשות ומשחקות איתה קצת אבל לא מתעסקות בזה שאני וונדר וומן".
גדות נותנת לא מעט מהקרדיט על הפיכתה לשחקנית לבעלה, ירון ורסנו, שעודד אותה ותמך בה: "הוא זה שאמר 'את יכולה לעשות כל מה שתרצי'. הוא זה שנתן לי את האומץ ללכת בעקבות החלום". היא מוסיפה: "אנחנו פרטנרים שווים. יש לנו קבוצת חברים, וכל הנשים הן בעלות קריירה. אנחנו מתבדחים כל הזמן על כך שהבעלים הם 'הגבר החדש', מעורבים מאוד בתחזוקת הבית, מטפלים בילדים והכל".
"וניטי פייר" גם מפרגן לגל עם מחמאות מהאנשים איתם עבדה, ובראשם במאית סרטי "וונדר וומן", פטי ג'נקינס, שהשבוע נודע כי תשתף פעולה עם גדות פעם נוספת בעיבוד חדשה לסיפורה של קלאופטרה. ג'נקינס מגדירה את גדות בתור חברתה הטובה ביותר: "מעולם לא פגשתי מישהי בעלת כל כך הרבה יופי, אינטליגנציה וחוזק, שהיא כל כך טובה. חשוב לה לעשות מעשים טובים, וזה מיוחד, שוונדר וומן כזו מגלמת את התפקיד. היא לא רודפת אחרי התהילה, אלא תמיד שואלת מה עוד אפשר לעשות כדי להפוך את העולם לטוב יותר". ג'נקינס גם מהללת את כישורי המשחק של גדות: "היא הייתה נפלאה מההתחלה, אבל יכולות המשחק שלה התפוצצו. היא אחת השחקניות הטובות ביותר שיש כיום".
כריס פיין, שמככב לצידה בסרטים, אמר עליה: "כפי שאני רואה זאת, וונדר וומן היא מהות האהבה: קשוחה, חזקה, רחומה ולא מתפשרת. כזו היא גל". גם אנט בנינג, ששיחקה לצד גדות בסרט "מוות על הנילוס", שייצא בקרוב, הוסיפה שבחים משלה: "כמובן שהיא וונדר וומן נהדרת וחזקה, אבל היא מסוגלת לעשות גם תפקידים אחרים, שאני בטוחה שהיא עוד תעשה. כשיש מישהי שנראית כל כך טוב, לא פעם היא לא מוערכת כראוי, במיוחד אם זו אישה. אנשים לא מסוגלים להבין שהיא יכולה להיות גם אינטלגנטית בנוסף לכל".
הכתבה הגדולה מסתיימת בניחוח יהודי. גדות מספרת: "אני ברת מזל. אני אומרת תודה כל בוקר. אצל היהודים, יש תפילה שאמורים להגיד כשקמים מדי בוקר, להודות לאלוהים על שאנחנו עדיין חיים. אומרים בה 'מודה אני'. אז כל בוקר כשאני מתעוררת, אני אומרת 'תודה לך על הכל, תודה תודה תודה תודה'. אסור לקחת שום דבר כמובן מאליו'".