בשיתוף בנק הפועלים
לפני קצת יותר משמונה שנים, דרור קונטנטו עוד תפר שמלות כלה בדירת מרתף קטנה בבת ים. מאז, עברו הרבה מים בנהר ועוד יותר בדים תחת ידיו של מי שנחשב כיום לאחד ממעצבי האופנה הבולטים בתעשייה המקומית.
קונטנטו מקבל את פנינו בסטודיו רחב הידיים שלו בדרום תל אביב. "זו הממלכה שאני בניתי לעצמי", הוא אומר בגאווה. "יש כאן כל כך הרבה מחלקות, וכל פעם שאני מדבר על זה, זה לא נתפס אצלי שלפני שבע שנים הייתי בדירת מרתף קטנה בבת ים".
בראיון שערכנו עם מעצב האופנה במסגרת "משפחה בצמיחה 7" - מיזם בנק הפועלים, בשיתוף "ידיעות אחרונות" ו-ynet, נזכר קונטנטו בתחילת דרכו המקצועית, שם חלם על הרגע שבו יפרוץ לתודעה. "גרתי בדירה ברחוב מ"ג בבת ים, הייתי שותף לשכנה מושלמת בדירת מרתף של 35 מטר עד שלאט לאט זה התפתח, עד שהגענו למפלצת הזאת היום, טפו".
לקונטנטו יש טונות של כריזמה, כשרון וביטחון עצמי, והוא לא חושש לרגע להצהיר (ובצדק) שהוא אחד ממעצבי האופנה הפופולריים ביותר בישראל, עם קליינטורה שכוללת רשימת כוכבות, דוגמניות ואפילו אשת ראש ממשלה לשעבר אחת. אבל הוא לא מרשה לעצמו להתבלבל לרגע מאבק הכוכבים שאופף את הסטודיו לעיתים תכופות: "אני משתדל מאוד להיות נגיש לקהל שלי ולא משנה איזו כוכבת על תעמוד כאן. קודם כל אני צריך להעריך את הכלות כי מהן אנחנו מתפרנסים, והן האהבה והריגוש. לעבור עם כלה תהליך של חצי שנה, וכשהיא בוכה לך בדרך כמה היא מתרגשת..."
אתה גם סוג של פסיכולוג.
"מה זה פסיכולוג - כמו שהיא מתפשטת מולי פיזית ומודדת שמלה ככה היא גם מתפשטת מולי רגשית ופותחת בפניי את הלב כי אני הבן אדם הנייטרלי בסיטואציה. אני לא מכיר אף אחד באמת מהמשפחה שלה ומהחברות שלה והן פותחות פה לטובה וגם לרעה. אני איש הסוד שלהן".
בוא נשים כאן מצלמה ונקבל את תוכנית הריאליטי הכי טובה על המסך.
"כבר הייתי בריאליטי להזכירך".
קונטנטו כאמור "שוחה" בביצה האופנה המקומית כבר שמונה שנים אבל את עיקר פרסומו הוא חייב לריאליטי "האח הגדול", שהפכה אותו לשם מוכר בכל בית בישראל. כיום, שנה וחצי אחרי, גם הוא מודה שזמן המסך שקיבל בפריים טיים עשה רק טוב לעסקים. כמה טוב? למרות שפרש מהתוכנית ולמעשה ויתר על האפשרות לזכות בפרס הגדול, הוא מבהיר חד משמעית: "אני עושה היום הרבה יותר ממיליון שקלים".
מבחינתך יצאת מנצח?
"זהבה בן ואני המנצחים של העונה. אסור לי להגיד את זה בפה מלא אבל זה נכון. הניצחון הגדול זה לא מיליון השקלים, הניצחון הגדול זה מה אתה עושה עם זה ביום שאחרי ואיך אתה ממנף את זה - קודם כל לבריאות הנפשית שלך כי יש אנשים שיצאו משם כשהם דפוקים - ואיך אתה ממנף את העסקים שלך, ואני חיה מהעסק שלי".
קונטנטו גם מעיד על עצמו שהוא מעדיף להתרכז בפן העיצובי ולהשאיר הצד העסקי ליודעי דבר, אבל כמעט כמו כל בעל עסק עצמאי במדינה גם הוא היה צריך לשנות הרגלים בעקבות מגפת הקורונה. "לפני הקורונה לא הבנתי בעסקים", הוא מצהיר ומוסיף: "גם היום אני לא מבין כזה גדול. לא הבנתי כשפתאום הכל תקוע ואתה לא מקבל דברים בחזרה, והחלו לצוץ לי הרבה שאלות. אז אמרתי או שאני מתמרמר על המדינה שלי או שאני מתאפס על עצמי, ומשם צמח המותג של האונליין. הייתי צריך להמציא את עצמי מחדש".
כמה אתה מעורב מבחינה כספית? יודע מה נכנס? מה יוצא?
"את כל העסק שלי אני בניתי מאינטואיציה, מעולם לא היה לי מישהו שידריך אותי ויגיד לי מה לעשות", הוא אומר ומתאר עם הידיים איך הקים ועיצב את הסטודיו הענק. "המקום שאתה נמצא בו היה בעברו חלל ואני שיפצתי אותו לפי מה שיהיה נוח לי. עמדתי פיזית, ותיארתי איך אני רוצה שזה יהיה".
דיברנו על המחירים שאתה לוקח לשמלות כלה - 15 אלף שקל להשכרה. זה מוצדק לשלם מחיר כזה?
"אני אתן לך רגע להבין. גם אני בהתחלה אמרתי לעצמי מי יכול לשלם 20 אלף שקל לשמלת כלה? זה נשמע לא הגיוני אבל צריך להבין דבר אחד - ופה איש העסקים שבי יוצא כי עד לפני הקורונה לא הבנתי את זה ועשיתי המון טעויות - כשאנחנו אומרים שמלה ב-15 אלף שקל זה לא באמת 15 אלף שנכנסים לכיס של אותו מעצב. יש לנו מדינה שלוקחת לי בתור חברה 47 אחוז מע"מ, כלומר שבעת אלפים שקלים הולכים אוטומטית למדינה. משם תוריד את השכירות ואת הארנונה של הסטודיו, את העובדים, יחסי הציבור, קניית הבדים... אם יוצא לך מתוך עסקה בסוף 10 אחוז נקי - תגיד הללויה".
אז אתה חי עם המחיר הזה בשלום?
"ברור שאני חי עם זה בשלום. אני חושבת שהיום כדי להחזיק כזה עסק זה בסדר לבקש את הסכומים האלה".
אז מה עוד ברשימת החלומות שלו והאם יש חברי אמת בתעשייה האופנה? צפו בווידאו המלא בראש הכתבה.
בשיתוף בנק הפועלים