בשנות ה־90 הייתה ליאת אחירון אחת מכוכבות הילדים הבולטות בישראל. היא הנחתה בערוץ 1 ובערוץ הילדים, והשתתפה בפסטיגלים ובמחזות זמר. בהמשך פרשה מהתחום, אך בשנים האחרונות ניסתה לשוב לבמה - ניסיון שהצליח בחנוכה האחרון, כששיחקה במחזמר “הלב”.
היום (א'), פרסמה אחירון פוסט חשוף באינסטגרם, בו שיתפה על ההתמודדוית שבין פרנסה וגידול ילדים לבין הרצון העיקש להמשיך ליצור. "אני צריכה כסף כדי לחיות. ואני צריכה כסף כדי לעשות מהאמנות שלי כסף", כתבה. "הייתי פעם 'מישהי' עם 'כוח' (לכאורה) וכסף, וכעת כשאני יותר מתמיד אמיתית וקרובה לעצמי אין לי איך להנגיש את זה".
עוד שיתפה: "כל עצה, כמו 'תעשי הדסטארט תקחי איש שווק, תקחי ייעוץ ברשתות', נופלת לתוך שק העצות שאין לי מה לעשות איתו כי אני בהפרעת קשב מטורפת, בעבודה קשוחה וסיזיפית כדי להאכיל ילדים, ובצמצום כלכלי.
"יש לי שני אלבומים בשלבים שונים של עשייה. אחד מופק ע״י מפיק מעולה (צח דרורי) והשני הפקה שלי בבית - תוצאה של שיעורי בית על תוכנת מחשב. שניהם מלאים בפנינים", כתבה אחירון.
עוד הוסיפה בסיום: ויש להם כתובת לשירים. אני יודעת. אוזניים ולבבות שמחכים להם. אבל כרגע אני לא מוצאת דרך להגיש אותם לעולם. ואני לא מבקשת דבר בחינם. מחפשת מישהי או מישהו שימכור את המופע שלי ויתחלק אתי ברווחים. מישהו שיעזור לי עם הרשתות ואתחלק אתו ברווחים או אשלם לו בהמשך".
2 צפייה בגלריה
השקה דרימארס
השקה דרימארס
"הייתי פעם 'מישהי' עם 'כוח' (לכאורה) וכסף"
(צילום: רפי דלויה)
בריאיון עבר ל-ynet, רגע לפני עליית המחזמר "הלב", הסבירה אחירון מדוע פרשה מהתעשייה: "פרשתי בזמנו מהתחום כי לא חייתי בשלום עם כל מיני חלקים מהתעשייה הזאת ועם האגו שמתלווה לה. עכשיו אני מדייקת עבור עצמי את מה שאני רוצה ואוהבת לעשות”.
במקביל לעבודתה בתיאטרון, סיפרה אז אחירון כי היא מופיעה עם חומרים מקוריים בבתים פרטיים ובקיבוצים: “אני באה עם קלידים והגברה ועושה הופעות קטנות ואינטימיות. קשה לשווק את זה, כי מדובר בחומרים מקוריים. אני גם מנהלת את עצמי, ואני
2 צפייה בגלריה
ליאת אחירון
ליאת אחירון
ליאת אחירון
(צילום: נועם מוסקוביץ')
בקושי יודעת לנהל את עצמי, אבל ממלא אותי אושר להופיע ולדבר עם אנשים בגובה העיניים”.