אתמול (ד') פסק בית המשפט המחוזי בתל אביב כי איש העסקים עדי קייזמן, בעלה של הדוגמנית אסתי גינזבורג, ישלם לאיש יחסי הציבור רני רהב כ-11.2 מיליון שקל, בתוספת ריבית והצמדה, וכן שכר טרחת עו"ד בסך 150 אלף שקל.
רהב טען כי קייזמן לא החזיר הלוואה שקיבל מאיש העסקים ברוך איבצ'ר, אשר העביר לרהב את הזכויות לגבייתה. התביעה שלו נגד רעייתו של קייזמן, אסתי גינזבורג, נדחתה.
השופטת מיכל עמית-אניסמן ציינה כי קייזמן וגינזבורג לא עמדו בהוראות בית המשפט לגבי הגשת ראיות, ולכן לא הורשו להוכיח את טענותיהם. עו"ד דורון אפיק, שמייצג את קייזמן וגינזבורג, מסר כי הם לומדים את פסק הדין וישקלו הגשת ערעור.
לאחר מתן פסק הדין, קייזמן הגיב בפייסבוק בפוסט ארוך שבו כתב: "אני שמח לעדכן כי אשתי, אסתי גינזבורג, זוכתה לחלוטין מהתביעה. לעומתה, קיבלתי פסק דין בהיעדר הגנה מספקת, אך לא הופתעתי מהממצאים, שכן יש לי את הזכות לערער עליהם."
קייזמן המשיך והטיח האשמות ברהב: "נראה כי אתה מפעיל מערכת משומנת כדי לתמוך במערכת המשפט בישראל. כמי שצבר ניסיון רב בתחום, אתה יודע היטב שלעיתים גם פסק דין המטיב עם אחד הצדדים - לא תמיד משקף את האמת המלאה. במשך חמש שנים הפעלת צבא אובססיבי וחולני של אנשי תקשורת, שכתיבתם הייתה פעמים רבות מנותקת מהמציאות".
קייזמן ציין שמות של עיתונאים שאותם האשים בפעילות לטובתו של רהב, והציע לו: "הגיע הזמן לשנות את המשחק. הגיע הזמן שכולם ידעו מה רני רהב עשה. הגיע הזמן לפתוח את הכול! אני רוצה להציע רעיון מעניין. מה דעתך על פגישה בשידור חי, מול מצלמות, מחוברים למכונת אמת?".
3 צפייה בגלריה


"פגישה בשידור חי, מול מצלמות, מחוברים למכונת אמת". היה פעם שעשועון כזה, לא? עדי קייזמן ואסתי גינזבורג
(צילום: אוראל כהן)
רהב מצידו, לא נשאר חייב והגיב גם הוא בפייסבוק: "היינו החברים הטובים ביותר בעולם, בחלומות הכי גרועים שלי בלילה לא חלמתי שתתנהג כמו אחרון הפושעים. משפחות פשע יכולות ללמוד ממך".
רהב המשיך: "במשך שנה, כל לילה קיבלתי טלפונים כאלה או אחרים של איומים - אבל שכחת שרני רהב מפחד רק מבורא עולם. תגיד לי מי עוד עמד לעזרתך חוץ ממני, מתוך מחשבה שחברים חייבים לסייע ושהם לא רק לנסיעות למיקונוס?".
הוא הטיח בקייזמן: "במהלך שלוש שנים החלפת עורכי דין כמו גרביים, על מנת לא להגיע לפסק דין. עורך הדין שלך, שעשה דברים כמו במאפיה, טעה בכתובת! הקלטות שלך, שבהן אתה מנחה פושעים לבצע עלילות קשות נגד האנשים הכי קרובים שהיו לך, רק מעידות מי אתה! אין יום שאני לא פוגש מישהו שאומר לי, 'רני, איך לא ראית את מה שכולנו ידענו?'
"ההאשמות שלך חסרות שחר. הן עלילת דם אחת גדולה, ואני בטוח שאם היה לך אומץ לחזור לישראל, היו מגישים נגדך תביעת דיבה. האיומים שלך במשך שלוש השנים האחרונות לא הפחידו אותנו אפילו לדקה. עשית מעשי נבלה, ועל כך ילדיך ישפטו אותך! ובוא נקרא לילד בשמו: רני רהב מעולם לא עבר על החוק! רני רהב מעולם לא עשה משהו לא ישר! התחננתי בפניך: 'עדי, תמכור אומנות ונחזיר את הכסף לברוך', אבל אתה ורעייתך המשכתם בדרככם החדשה!".
הוא סיכם: "בית המשפט אמר את דבריו ללא מורא ופחד", והשיב להצעה של קייזמן: "תחזור מחר לישראל, נזמן את כל החברים שלנו ושנינו נשב ונהיה מחוברים למכונת אמת. נראה איזו מכונה תישרף. אז להתראות מחר בישראל. עדי, די לפייק ניוז שלך!".