אנחנו עדיין לא יודעים אם תהיה עונה שנייה לדוקו-ריאליטי "הפליליסטיות", אבל מה שבטוח זה שהעונה הראשונה, שהסתיימה בשבוע שעבר בערוץ רשת, הפכה נבחרת של עורכות דין קשוחות לכוכבות בעזרת שלל קטעים מהתוכנית שהפכו לוויראלים והתפשטו ברשתות החברתיות כמו אש בשדה קוצים.
לכבוד סיום העונה ורגע לפני חג הפסח קיבצנו ארבע מהן, אור בן שאנן, חן מאירי, נעמה אלחדד ושני דרי, לארוחת טרום ליל סדר במסעדת "באקפיקו" בתל אביב, הרמנו כוסיות וענינו על כמה קושיות נוקבות ומעניינות במיוחד.
כמו בכל ריאליטי שמכבד את עצמו, גם במקרה הזה הנפשות הפועלות מצאו את עצמן עומדות בלבם של סכסוכים, מריבות ומשקעים - לא של הלקוחות שלהם, אלא בינן לבין עצמן. ועם זאת - הן מתעקשות שכיום הכול מאחוריהן. "אני חושבת שאנחנו מאוד מפרגנות אחת לשנייה", מצהירה אלחדד, ודרי מחזקת אותה: "היו עליות ומורדות במהלך הצילומים, לא נגיד שלא, בכל זאת זו קבוצה של נשים, שכל אחת כשלעצמה בולדוזרית ועובדת קשה, אז זה היה מאוד קשה ליצור את הבלנד הזה".
בן שאנן מסכימה איתן: "אנחנו עובדות ביום-יום לבד, סוליסטיות, והכניסו אותנו לפלטפורמה של שבע נשים שכל אחת היא באמת בצבע, וזה לא פשוט כשאתה מורגל לעבוד לבד. התהליך של ההתחברות היה קשה, ויש בו עליות ומורדות אבל בסוף זה החיבור הכי טוב כי עברנו דרך".
מי שבעיקר הצליחו לייצר לא מעט רגעי דרמה ביניהן במהלך העונה (וגם אחרי שהמצלמות כבו) היו מאירי ובן שאנן, שמערכת היחסים ביניהן לבדה הייתה יכולה לספק חומר לעוד עונה שלמה. "חן, יש לך עכשיו הזדמנות לתקן את כל מה שעשית לנו במהלך העונה", מקניטה אותה בן שאנן, ומאירי, שהפכה לאחרונה לאם טרייה לבן בכור, לא מתרגשת וסוגרת באלגנטיות את הנושא: "אנחנו כמו כל משפחה ממוצעת בישראל, רבות ומשלימות".
נושא שדובר רבות במהלך העונה היה הזוגיות והמחיר שהנשים משלמות עבור המקצוע שבחרו לעסוק בו. "זה לא שאנחנו לא מצליחות למצוא בן זוג", מסבירה אלחדד. "אם הייתי רוצה, הייתי יכולה להתחתן כבר חמישים פעם ולהביא ילד עם מאתיים גברים. זה לא העניין! אני מאוד בררנית, לא כל אחד יזכה להיות האבא של הילד שלי".
למרבה הצער, לצד ההצלחה ברשתות החברתיות, עורכות הדין נחשפו גם לצדדים הפחות פוטוגניים של הפרסום - ובראשם טוקבקים מרושעים ובריונות ברשת. "הפסיכולוגית של התוכנית אמרה לנו לא לקרוא טוקבקים", הן מסבירות, אבל לא כולן הצליחו לעמוד בפיתוי: "בהתחלה היו עליי תגובות מאוד רעות", מודה שני.
כמו מה למשל?
שני: "שאני מייצגת את הגננות המתעללות, שלא התחברו אלי, שאנחנו מרוויחות כסף מפושעים".
זה הטריד אותך?
שני: "כן, זה נגע בי בהתחלה, כי זה פגע בילדים שלי שגם קראו את זה. הבת שלי באה אלי בצעקות ואמרה 'תורידי מיד את הסדרה הזו! תראי מה כולם כותבים!'"
אחד הכינויים הבולטים שהדביקו חלק מהצופים לעורכות הדין הוא "ערסיות", אבל הן מצידן - טוענות שאלו שמכנים אותן כך התבלבלו קצת. "אנחנו לא ערסיות אנחנו דעתניות!", מבהירה אור. "אם נהיה שקטות במקצוע שלנו, לא נחזיק מעמד חמש דקות!". שני מוסיפה: "וצריך להיות עם מרפקים".
מה לגבי המילה "שכונה"? היא פוגעת בכן?
שני: "אין לי בעיה להיות שכונה, באתי מהשכונה".
נעמה: "אנחנו חתולות רחוב, מי שלא מכירה את הרחוב כמו שצריך לא יכולה להיות במקצוע הזה".
אתן מרגישות לפעמים שמתנשאים מעליכן?
חן: "גברים תמיד התנשאו. בהתחלה זה היה ככה, היום כבר לא. מאז שהסדרה עלתה, אלו בעיקר עורכות דין שמלגלגות עלינו".
מה הן אומרות?
חן: "שהן לא היו משתתפות בתוכנית כזו, ובפועל אנחנו יודעות שהן הלכו לאודישנים ולא קיבלו אותן".
ואם מישהו חשב שאולי המיוצגים שלהן לא יאהבו את העובדה שהן מקבלות כעת כל כך הרבה חשיפה - ארבעתן שמחות לבשר שטעות בידו: "הלקוחות שלנו עפים על זה שהפכנו לכוכבות", הן אומרות.
אור: "בזמן ששידרו את הפרקים, הייתה בכלא דממה".
נעמה: "יש לי לקוחות בכלא שנפל להם הערוץ, עשו בלאגן כי לא הצליחו לראות את התוכנית והגיעו לצינוק".
אור: "אם היו מודדים רייטינג בבתי כלא - זה היה 100 אחוז".
חן: "גם שופטים רואים הפליליסטיות".
צפו בריאיון המלא בראש העמוד!