אם עדיין לא שתיתם את המיץ הירוק היומי שלכם, כדאי שתקשיבו למתכון של הילארי דאף, אותו שיתפה ביום שישי האחרון עם מאזיני הפודקאסט של ד"ר אליוט ברלין. דאף הגיעה בכדי לדבר על לידת בתה השנייה, בנקס ויולט, אותה ילדה לפני כשבועיים, ועל הדרך חשפה גם שהיא שמרה את שלית העובר שלה - אותה שמה בתוך בלנדר ושתתה באמצעות קש (!).
והתוצאה? "זה היה השייק הכי טעים ששתיתי מעולם", מתארת הילארי. "מאז שהייתי בגיל 10 לא טעמתי שייק מהנה כל כך. הוא הכיל (בנוסף לשליה) מיץ פירות מרענן".
כן, זה מה שכנראה שיפר את הטעם, כי בהמשך האם הטרייה מספרת כי ביקשה מבעלה, המוסיקאי היהודי מת'יו קומה, להכניס את שאר חלקי השליה לתוך תבנית קרח, אותה הקפיאה לפעמים הבאות כשתצטרך מנת חלבון עשירה. פשוט וטעים.
למצקצקים שבינינו, טרנד אכילת השליה הפך לנפוץ במיוחד בקרב יולדות, שכן לטענתן אכילתה מגנה על היולדת מפני דיכאון אחרי לידה, מגבירה את ייצור החלב, ובנוסף, מחזירה לגוף את הברזל שאיבד במהלך ההריון והלידה. דרכי הצריכה הנפוצות הן בדרך כלל באמצעות כדורים, או צליית השליה בתנור, או בכלל באמצעות שייק מרענן - אופציה אותה כאמור העדיפה דאף, כי "הכדורים יכולים לגרום לי גיהוקים בניחוח שלייה". אה, נדע להבא.