50 היפים והנכונים: במקום ה-14 - אייל שני
עם שני אתה תמיד יודע מה תקבל, ותמיד מופתע ממה שאתה מקבל, כי הוא עולה על הציפיות. השופט הכי פילוסוף ב"מאסטר שף" הצליח להפוך את השפה הייחודית שלו לקונצנזוס, ומדובר בחתיכת משימה
התמונה האהובה עליי
"בחרתי בתמונה שבה אני עטוף במחשבות עמוקות של ים, פרט מתוך אירוע של הקרקס הנודד של אייל שני בלב ים".
מה יפה בו: שני עשה מסלול היקפי, אם הוא כדור הארץ ולב החברה הישראלית הוא השמש, הוא הקיף את השמש כמה פעמים עד שהתקבע במסלול קרוב מאוד אל לב השמש, לבו של הציבור. בהתחלה נחשב עוף מוזר, פטפטן ופילוסוף, אלא שהשפה הבלעדית שלו הפכה למגדירה את האוכל הישראלי, שנמס אל תוך עצמו.
מה נכון בו: אי אפשר להתיק ממנו את העיניים. עם שני אתה תמיד יודע מה תקבל, ותמיד מופתע ממה שאתה מקבל, כי הוא עולה על הציפיות. קרוב אל המזון, הוא מבין את הכימיה והפיזיקה של חומרי הגלם, יודע לדבר ויודע לבשל, הוא כל כך מחובר לטעמים הפשוטים והנזיריים ואולי דווקא בגלל זה נכתרו לו כתרים במגזין "ניו יורק טיימס" כמי שאחראי להעלאת קרנה של הכרובית בעולם. מסעדותיו מצליחות בפריז, וינה ותל אביב, התוכנית שלו, "קרב השפים הגדול" עם רושפלד באיטליה, היתה חגיגית צפייה, ו"מאסטר שף" סגרה עונה מוצלחת לא מעט בזכותו. הוא אחד היחידים שאנחנו מוכנים לצפות בכל מה שיעשה על המסך, ואישיותו מצליחה להחזיק פורמט על כתפיה. ולא אמרנו כלום על כך שהיה פרזנטור אופנתי של חברת אתא המתקמבקת.
בכל זאת, משהו: לא שכחנו את סדרת השף של תפוצ'יפס בטעמי צ'ילי מתוק. ולא סלחנו!
50 היפים והנכונים 2016 - לרשימה המלאה
>>הראיון המלא עם אייל שני בגיליון היפים והנכונים של פנאי פלוס - עכשיו בחנויות!