בשקט בשקט ובלי ששמנו לב, תוכניות הבישול השתלטו על חיינו והשפים יצאו מהמטבח לפרונט והפכו לסלבריטאים וגיבורי תרבות. עם מיליוני עוקבים ברשתות החברתיות ומעריצים שרוצים סלפי הרבה יותר ממנה עיקרית, השפים הבינו שהמראה החיצוני משחק תפקיד לא קטן.
ז'קט השף הוחלף באאוטפיט טרנדי (במידה ולא הוסר לחלוטין, כן?), הידיים קועקעו ואנחנו התחלנו לאכול יותר עם העיניים ופחות עם הפה. קבלו את השפים הרותחים ביותר בארץ ובחו"ל כי אתם יודעים איך זה, אין דבר סקסי יותר מגבר שמבשל. אולי גבר שמנקה אחריו, אבל זה כבר אייטם אחר לגמרי.
השף העירום (האמיתי!): פרנקו נורייגה
גיל: 28
מאיפה הוא? פרו
למה בחרנו בו? כי יש לנו עיניים. נורייגה מבשל בתחתונים על בסיס קבוע, ואם נתעלם לרגע מהסיכון הברור שהוא לוקח, מדובר ביצירת פאר. כלומר, אין לנו מושג מה הוא באמת מבשל, אבל למי אכפת כשהוא מדגמן כאלה קוביות בבטן ואיבר מין מרשים. בינינו, יש מצב שהמילה "שף" היא מוגזמת, ועדיין, נאכל כל מה שהוא יבשל לנו. הציצו בחשבון האינסטגרם שלו .
קח אותנו לאכול: יואב שוורד
גיל: 41
מאיפה הוא? במקור ישראל, עכשיו לוס אנג'לס.
למה בחרנו בו? השם מצלצל לכם מוכר כי אם תדפדפו בדפי ההיסטוריה של הריאליטי כל הדרך לשנת 2003, תמצאו בחור צעיר בשם יואב שחיפש אהבה בתכנית "קחי אותי שרון". מפה לשם זה לא ממש עבד, שוורד התחתן, עבר לגור בלוס אנג'לס והפך לשף. לוהט הוא היה תמיד, זה לא חדש אבל אין ספק שנושא הקולינריה מעלה את המניות שלו. הסקס אפיל, הגלח הלוהט והחיוך שובה הלב גורמים לנו לרצות שהוא יחזור לישראל או במחשבה שניה, למה בעצם שאנחנו לא נתפוס טיסה לאל.איי? רוצים לראות את המנות שלו - כנסו לאינסטגרם שלו .
מוכנים לאכול סושי מהבטן שלו: שגב משה
גיל: 45
מאיפה הוא? ישראל
למה בחרנו בו? לפני הכל, התמונות מדברות בעד עצמן (גם באינסטה )ובוא נגיד שהריר בצד של הפה שלנו זה לאו דווקא בגלל הריח של האוכל. המסעדות שלו פזורות ברחבי הארץ וממלאות את כולנו נחת ומזון. וחוץ מזה שהוא עובר מסך מושלם וכשאנחנו רואים אותו מסביר איך עושים את זה אנחנו מרגישים הרבה יותר קרובים אליו. אין ספק שהשנים והניסיון עושים את ההבדל ובקשר לקוביות בבטן – זו ממש תוספת נחמדה.
סתיו בניו יורק: מייקל צ'ראנו
גיל: לא ידוע
מאיפה הוא? ניו יורק
למה בחרנו בו? צ'ראנו התחיל לבשל כשהיה בן 13, והקים אימפריה קטנה של מסעדות בניו יורק. בין תחביביו ניתן למצוא דיג ואגרוף תאילנדי והתוכניות שלו לדייט לוהט כוללות ארוחת ערב שהוא מבשל. למרבה הצער, היחידה שנהנית מהתענוג היא אשתו. ובמילה תענוג אנחנו מתכוונים לקוביות בבטן. אם לשפוט לפי התמונות ,השף הלוהט נותן לאחרים ליהנות מהפירות שלו, ומתחזק פיגורה שעושה חשק לשייק חלבון.
הלב על השולחן: סם טלבוט
גיל: 40
מאיפה הוא? ניו יורק
למה בחרנו בו? טלבוט היה אחד המועמדים האהובים ביותר בתוכנית "טופ שף", ולא בכדי: חוץ מכישרון, הוא ניתן בלוק הורס שמתפרש על פני 196 סנטימטרים. השף הלוהט חולה בסכרת, והחליט להקדיש את פועלו ומרצו כדי לעזור ללוקים במחלה. הוא הוציא שני ספרי בישול עם מתכונים שמיועדים לחולים והקים ארגון צדקה שעוסק בנושא. אז כן, הוא לוהט וישלו מסעדה מצליחה בניו יורק, אבל התכונה שהכניסה אותו לרשימה היא טוב לב. כי זה, כידוע, הכי סקסי.
כי הוא יכול לספק עשרות אנשים במקביל: עומר מילר
גיל: 38
מאיפה הוא? ישראל
למה בחרנו בו? בתכלס, כי הזקן שלו ג'ינג'י וזה פלוס ממש גדול, אבל אם נשים רגע את החיצוניות בצד, התור המשתרך בקצה שדרות רוטשילד בתל אביב מעיד על יכולתו של השף לספק את הלקוחות שלו ולגרום להם לחזור הביתה עם חיוך ובטן מלאה וכידוע, גבר שמבשל זה סקסי, ואם יש גם ג'אנק פוד אז אנחנו לגמרי שם. הציצו בחשבון האינסטגרם שלו .
קצב בטוקסידו: נוסרת גוצ'ה
גיל: 35
מאיפה הוא? איסטנבול
למה בחרנו בו? נוסרת המכונה "Salt Bae", קצב ומסעדן טורקי שהספיק להאכיל את ליאונרדו דיקפריו, דיוויד בקהאם וכריסטיאנו רונלדו, הפך לסנסציית רשת בזכות חשבון האינסטגרם הלוהט שלו. הוא נוהג לבלות במטבח כשהוא חמוש בטי שירט לבנה ומשקפי שמש, ותנועת הממלחה שלו הפכה אותו לכוכב. הוא אוחז ברשת מסעדות בשר עם סניפים בטורקיה, דובאי ואבו-דאבי, ובריאיון שהעניק לרשת BBC הוא סיפר שהחלום הגדול שלו היא מסעדה בניו יורק. עם 16.5 מיליון עוקבים באינסטגרם ,נראה שאשף המלח לגמרי בדרך הנכונה.
פורנו אוכל: רוברט סנדברג
גיל: 25
מאיפה הוא? שבדיה
למה בחרנו בו? השף הצעיר נחשב להבטחה גדולה בעולם הקולינריה ועבד בכמה מסעדות יוקרה באירופה. אבל בואו, פה זה לא מדור אוכל, והסיבה האמיתית לכך שהוא נכנס לרשימה זה הלוק הויקינגי והמבט החודר. בחודשים האחרונים מנהל סנדברג מערכת יחסים עם שחקנית הפורנו הלבנונית מיה קאליפה, והשניים מקפידים להעלות תמונות דביקות לחשבונות האינסטגרם שלהם .אבל היי, יום יבוא והם ייפרדו ויהיה לנו סיכוי להיות הקונסומה שלו.
צרפתי זה הכי: פרנק אזולאי
גיל: 50
מאיפה הוא? ישראל
למה בחרנו בו? זה תמיד מדהים אותנו איך גברים משתבחים עם השנים, כמו יין, ואם היין הזה נמצא ליד הארוחה שהם מבשלים לנו אז זה בכלל בונוס. אזולאי היה שף-סלב הרבה לפני העידן הנוכחי (אפילו האינסטגרם שלו טרי! ),ואישים רבים זכו לטעום מהמטעמים שהביא מארץ הולדתו צרפת, ביניהם לאה רבין, שמעון פרס ודודו טופז. עבור מי שקעקועים לא עושה לא את זה, נזכיר שהוא חזר לתודעה כשהתמודד ב"משחקי השף" והוכיח שגבר בלי אגו, זה הכי גברי שיש.
השף של הסלבס: סימוס מולן
גיל: 44
מאיפה הוא? ניו יורק
למה בחרנו בו? הזיפים, הגומות וההתמחות במטבח הספרדי עושים לנו חשק לשתות סנגריה ולטבוע בעיניים שלו משל היו פאייה פירות ים. מולן נחשב לשף מחונן שהוציא שני ספרי בישול, וחברתו הטובה היא לא אחרת מאשר גוונית' פאלטרו, ניג'סית מקצועית וגורו של מזון בריא שבחרה לעבוד איתו. אתם יודעים מה זה אומר, נכון? שבנוסף להכל, הוא אוחז בהון לא קטן.
ווי אדור(ה) יו: אבי ביטון
גיל: 37
מאיפה הוא? ישראל
למה בחרנו בו? כבר בגיל 24 ביטון פתח את המסעדה הראשונה שלו "אדורה" ובשנים שלאחר מכן פתח עוד בר ומסעדה נוספת, הגיש תוכניות טלוויזיה ובכל אלה בעיקר כבש אותנו עם החיוך שלו. למרבה הצער, עמוד האינסטגרם שלועוסק בעיקר באוכל אבל מדי פעם, הוא מפרגן לנו בתמונה שלו ואז אנחנו ישר נמסים ומקווים שגם לנו הוא יבשל איזו מנה טובה.