6 צפייה בגלריה
דווקא נהנתה. ליהיא גרינר
דווקא נהנתה. ליהיא גרינר
דווקא נהנתה. ליהיא גרינר
(צילום: ענת מוסברג)
"האמת? הכי סבלתי מחוסר ההזרקות בפנים שלי ומאוד התגעגעתי לקליניקה של חברתי נעמה קסרי. הימים עברו והפרצוף 'השתחרר' לי", מספרת לנו ליהיא גרינר על הדבר שהכי התגעגעה אליו בתקופת הבידוד. "התגעגעתי גם לרכב החדש שקניתי יומיים לפני הקורונה, ולא הספקתי לנהוג בו בכלל והתגעגעתי להתאמן בקבוצה גדולה". למרות זאת, נראה שהכוכבת דווקא הצליחה להפיק את המיטב מימי הבידוד של החודשים האחרונים.
מה עשית הכי הרבה בסגר?
"דיברתי בווידאו עם כל העולם, יותר ממה שאני בדרך כלל מדברת. בליל הסדר עשיתי זום עם המשפחה ובכל רגע שיש לי אני עדייו יושבת ומדברת בווידאו עם מלא חברות ועם אמא שלי ואחותי שעות... ‏לפעמים הם שם ברקע בזמן שאני מבשלת או מטפלת בילדים".
6 צפייה בגלריה
ליהיא גרינר והילדים
ליהיא גרינר והילדים
ליהיא גרינר והילדים
(צילום: אור גפן)
מהו רגע ההתפרקות שלך בבידוד?
"לא היה לי כזה. בפורים הייתה לי הצגה עם רינת גבאי וזו הייתה תקופה אינטנסיבית שבקושי ראיתי את הילדים שלי. לא הייתה לי מנוחה בבית מלא זמן, בדיוק עברנו לדירה חדשה ובכלל לא הייתה לי חופשת לידה. אז פתאום כשהכול פסק, היה בי איזשהו אושר. אני כל כך עסוקה כל הזמן ופתאום קיבלתי פאוז אחד גדול, החיים בהולד ופתאום יש לי זמן! אני בבית, אני עם הילדים, אני עם התינוקת - תכל'ס, אני נהנית!".
למה התמכרת בחודש האחרון?
"להליכות. התמכרתי ללכת כל יום 7-5 קילומטר ולעשות אימונים בבית, כשאני מחברת את המחשב לטלוויזיה. התמכרתי גם לאפייה ולמדתי דברים חדשים במטבח. למדתי להכין מלאווח מדפי אורז, פיתות ועוד המון דברים".
כמה השמנת בחודשיים האחרונים?
"שלושה קילוגרם בחודש הראשון, אבל לקחתי את עצמי בידיים והורדתי אותם".
מהו רגע השפל שלך בבידוד?
"אני יודעת כמה סבל היה לאנשים, אבל בעזרת השם חמסה חמסה, באמת שהיה לי סבבה. הרגשתי שאני פורחת".
הגילטי פלז'ר שלך בזמן הבידוד?
"התחלתי להכין עוגיות ביסקוטי כוסמין עם שוקולד צ’יפס ואגוזי לוז וכל כמה שעות מפנקת אני את עצמי בתה ועוגייה".
6 צפייה בגלריה
טרום ימי הקורונה. גרינר וחברתה הטובה, נעמה קסרי
טרום ימי הקורונה. גרינר וחברתה הטובה, נעמה קסרי
טרום ימי הקורונה. גרינר וחברתה הטובה, נעמה קסרי
(צילום: אמיר מאירי)
דבר אחד שיצא לך מכל השיט הזה?
"היה לי זמן לסדר את הבית וליהנות ממנו. בדיוק עברנו דירה אז הייתה לי הזדמנות לסדר ולארגן אותו כמו שצריך, סידרתי את הניירת והחשבוניות ומצאתי גם כמה אנשים שחייבים לי כספים".
איזה דרינק הציל אותך בבידוד?
"קברנה סוביניון. כוס יין אדום זה המשקה שלי".
תרגיל הכושר שהציל אותך והקפדת עליו?
"עשיתי אימוני פיירבוקס בלייב של המאמן שלי שלום סלטו בפייסבוק, וזה היה אש".
מה האובססיה שלך בקורונה?
"אלכוג׳ל. יש לי עשרות בקבוקים בכל הבית, בעגלה וברכב".
איך את מתמודדת עם רגעי החרדה?
"אין לי רגעי חרדה. אני על ציפרלקס".
מי אחראי למלא את המקרר?
"יוסי אחראי על כל הקניות של הבית ואני עושה הזמנות אונליין של ירקות ופירות. לפני שהקורונה התחילה, אגרנו מלא אורז ופסטות וקופסאות שימורים של שעועית ברוטב עגבניות ועכשיו אנחנו צריכים לאכול אותם".
האירוע שהכי התבאסת שבוטל?
"טיול שלי לאמסטרדם להופעה של סלין דיון, שהיה אמור לקרות באפריל".
מה הדבר הראשון שתעשי כשנוכל לצאת?
"אסע לנופש זוגי עם יוסי במקום האהוב עלינו בארץ, בדרים איילנד ליד קריית גת. אני כבר מחכה".
6 צפייה בגלריה
ליהיא גרינר ובעלה, יוסי צבר
ליהיא גרינר ובעלה, יוסי צבר
ליהיא גרינר ובעלה, יוסי צבר
(צילום: ענת מוסברג)

מועדון תרבות

בינג' בידוד:
"אני לא אחת שממש צופה בטלוויזיה, אך מאז הקורונה אני רואה מלא סדרות וסרטים וממליצה על סדרה בשם 'את'. סדרה מעולה שנשארתי לראות עד השעות הקטנות של הלילה".
סרט בידוד:
"'אלכסנדר והיום הנורא, האיום, המבאס והגרוע ממש', סרט ממש ממש חמוד".
ספר בידוד:
"הספרים היחידים שהצלחתי לקרוא בבידוד הם הספרים של דיסני שהזמנתי אונליין. 'סינדרלה', 'מלך האריות', 'שלגייה' ועוד".
אלבום בידוד:
"החדש של איתי לוי, אני מאוד אוהבת אותו. ואני כל הזמן שומעת ביוטיוב להיטים עכשוויים, ואיתי לוי הכי מככב שם. מצאתי את עצמי שומעת רוב הזמן את השירים שלו".
(צילום: ירון שרון, עריכה: רז רפאל)

קבלו מתכון: עוגיות ביסקוטי כוסמין של ליהיא גרינר

"אפיתי המון בבידוד, ואת העוגיות האלה למדתי מספר העוגיות של הקונדיטור מיקי שמו. הכנתי את העוגיות לפי המתכון הרשום בספר אך החלפתי את הקמח הלבן בקמח כוסמין, יצא נדיר".
  • חומרים ל־30 עוגיות
  • 200 גרם קמח כוסמין
  • שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 125 גרם אגוזי לוז שלמים
  • 50 גרם (חצי כוס) שוקולד צ'יפס
  • קליפה מגוררת מתפוז קטן
  • קורט מלח
  • 2 ביצים גדולות
אופן ההכנה:
שמים בקערה את כל החומרים למעט הביצים ומערבבים. טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, מערבבים עד לקבלת פירור בצק. מוציאים לשולחן עבודה מקומח מעט ולשים בידיים עד לקבלת בצק דביק. מעצבים גליל בעובי 7-6 ס"מ ואורך 30 ס"מ בידיים מקומחות ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מעבירים למקרר לחצי שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות ואופים 30-25 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים ומצננים כשעה. עכשיו מחממים תנור ל־150 מעלות, פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 1 מ"מ בסכין ארוכה ומשוננת, מסדרים על רשת התנור ללא רווחים. אופים כ־10 דקות עד שהעוגיות יבשות לחלוטין. מצננים ושומרים עד 10 ימים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
6 צפייה בגלריה
ליהיא גרינר
ליהיא גרינר
ליהיא גרינר
(צילום: ענת מוסברג)

הכתבה המלאה של ליהיא ולעוד כתבות בגיליון "פנאי פלוס החדש" - עכשיו בדוכנים