השחקן אליוט פייג' (34) נתן את הריאיון הטלוויזיוני הראשון שלו מאז שסיפר כי הוא טרנסג'נדר ,וזו שקיבלה את הזכות לשוחח איתו היא לא אחרת מאשר המראיינת האולטימטיבית - אופרה ווינפרי. "בזמנים בהם אנחנו נמצאים, במיוחד כשאנחנו רואים כל כך הרבה התנגדות ותוקפנות כלפי טרנסג'נדרים, במיוחד נוער טרנסג'נדר, הרגשתי שזה משהו שהכרחי לעשות", הסביר פייג' את הרצון שלו להתראיין.
בדצמבר האחרון הוא בישר לעולם כולו: "אני טרנס. אפשר להתייחס אליי כהוא או הם ושמי הוא אליוט". מאז הפך לסמל של הקהילה וללוחם למען זכויותיה. ההחלטה שלו להיחשף, הוא מספר, הייתה לא רק למען עצמו, אלא כי ידע שיש בכוחו לתרום ולעזור לקהילה כולה: "אני לא רוצה שזה ישמע כאילו אני אומר 'תסתכלו עליי', זה לא העניין. למען האמת, חששתי מאוד לפני כן. אבל הרגשתי שהמפלגה הרפובליקנית רוצה להרוס את חייהם של הילדים הטרנסג'נדרים ולמנוע שיוויון זכויות. איך הייתי יכול שלא להשתמש בפלטפורמה שיש לי?".
פייג' נזכר בימים שהובילו להודעה הפומבית, שנעשתה בצורת מכתב ששיתף ברשתות החברתיות ושעורר מן הסתם הרבה עניין בקרב הציבור: "דיברתי על כך עם האנשים בחיי הרבה לפני שפרסמתי את המכתב. רציתי זמן להרגיש בנח עם עצמי, שאוכל להגיע לנקודה הזו. הייתי בארון במשך כל כך הרבה זמן, ועד אז לא נגעתי אפילו במישהו שלא הייתי מאוהב בו".
במהלך הריאיון הטלוויזיוני, ווינפרי התעניינה לדעת מה היה החלק בשינוי של פייג' שהכי שימח אותו, על כך הוא ענה: "לצאת מהמקלחת כשהמגבת מסביב למותניי, להסתכל על עצמי במראה ולהגיד: 'הנה אני', מבלי שיתקוף אותי רגע של פניקה". הוא הוסיף: "זו היכולת לגעת לעצמי בחזה ולהרגיש בנוח, כנראה לראשונה בחיי". תוך כדי הדברים, הוא החל לדמוע והסביר: "אלו דמעות של שמחה".
פייג' עבר לפני כחודש ניתוח בחלק העליון של גופו, וסיפר בזמנו למגזין Time שלמרות שהניתוחים לא הכרחיים עבור טרנסג'נדרים ויש כאלו שבוחרים שלא לעבור אותם, הניתוח שעבר סייע לו להרגיש בנח עם עצמו: "זה לחלוטין שינה את חיי", אמר אז.
הריאיון המלא של פייג' עם ווינפרי ישודר מחר (ו') בערוץ הסטרימינג אפל TV פלוס, ופייג' אמר בריאיון נוסף למגזין "וניטי פייר" כי בעזרתו הוא מבקש להילחם ב"מידע המוטעה ובשקרים" שמפיצים המתנגדים לזכויות הטרנסג'נדרים: "החוקים ושלילת הזכויות שהם מנסים להעביר יביאו לתוצאות הרסניות. הם יהיו אחראיים למותם של ילדים. פשוט כך". הוא הוסיף: "השיחה עם אופרה הייתה הזדמנות לנצל פלטפורמה רחבה שבה אוכל לדבר מהלב על החוויה האישית שלי ועל המשאבים אליהם הייתה לי גישה, בין אם היה זה טיפול או ניתוח, שאיפשרו לי להיות בחיים ולחיות את חיי".
פייג' הוסיף שהוא מודע לכך שמצבו האישי הטוב עומד בניגוד לזה של רוב חברי הקהילה הטרנסג'נדרית, שנאלצים להילחם על בסיס יומיומי באפליה, שנאה ואלימות שמופנית כלפיהם: "רגע אחד אני מאושר ונרגש, ורגע אחרי אני מרגיש עצב נוראי כשאני קורא על אנשים שרוצים לשלול זכויות רפואיות מילדים טרנסג'נדרים", הוא אומר. "אני אסיר תודה על כך שאני במקום הזה בחיי, ואני רוצה להשתמש בכוח שיש לי בכל דרך אפשרית".
עוד סיפר פייג' ל"וניטי פייר" שידע שהוא בן כבר מילדות: "לחלוטין, במאה אחוז", אמר. "הייתי כותב מכתבי אהבה מזוייפים, וחותם עליהם בשם 'ג'ייסון'. בכל חלק מחיי, ידעתי שזה מי שאני וכך הכרתי את עצמי. לא הצלחתי להבין למה אומרים לי 'לא, אתה לא'. אתה פשוט מרגיש את זה. עכשיו אני סוף סוף חוזר להרגיש כפי שאני באמת, וזה כל כך יפה ומיוחד".
כשנשאל על ידי המראיין תומס פייג' מקבי, טרנסג'נדר בעצמו, איך הוא רואה את חייו כיום לעומת בעבר, ענה פייג': "ההבדל העיקרי הוא שאני יכול להיות קיים. אני מתאר לעצמי שאתה יודע למה אני מתכוון, פשוט להיות אני, לשבת עם עצמי. אני מרגיש בנח ויש הבדל ענק ביכולת שלי להתקיים, לא רק מיום ליום אלא אפילו מדקה לדקה".