ימים ספורים לאחר שהמלכה אליזבת הודיעה כי הנסיך הארי ומייגן מרקל ייאלצו להיפרד מהתארים המלכותיים, הנסיך הארי טס לקנדה להתאחד עם אשתו ובנו הקטן, ארצ'י. הארי נחת בשני בלילה בשדה התעופה המקומי באי ונקובר ובילווי צמוד של שני מאבטחים המשיך בדרכו לפגוש את משפחתו.
שעות ספורות לאחר שנחת, אתר Mail Online חשף את העלויות הצפויות בכל הנוגע לאבטחה של הדוכסים מסאסקס, ואיך לומר - הקנדים לא מרוצים. על פי הדיווחים, המאבטחים האישיים שליוו את הארי צפויים להרוויח סכום של כ-100 אלף פאונד בשנה, כל אחד מהם, וכמובן שזה לא כולל שעות נוספות או הוצאות אחרות. מומחים לענייני מלוכה וביטחון מעבר לים סיפרו כי השמירה והליווי של הארי ומייגן בחו"ל צפויים לעלות לקנדה בין 3 ל-6 מיליון פאונד בשנה. הם הרחיבו ואמרו כי כרגע שומרי הראש של הארי ומייגן עולים כמיליון פאונד בשנה - אך הסכום יכול לזנק בקלות ל-3 מיליון פאונד - ויותר, במידה והדוכסים יבלו את רוב זמנם בקנדה.
הסקוטלנד יארד, משטרת המטרופולין של לונדון, מסרה כי הם "לעולם לא מגיבים בכל הנוגע לאבטחה אישית" וגם ממשטרת קנדה, סירבו להתייחס ולספק מידע בדבר אבטחתם של הדוכסים מסאסקס.
גורם ביטחוני סיפר ל-Mail Online כי מרקל ממשיכה לקבל הגנה מהמשטרה הבריטית, המאבטחים אותה כבר תקופה ארוכה, וגם הארי מאובטח על ידי קצינים בריטים.
"יש זעם רב בבריטניה וגם בקנדה", סיפר מקור אלמוני, והוסיף: "זה מרתיח שניתן לכפות על האזרחים, משלמי המיסים, לשלם עבור שומרי הראש של הסאסקסים. להארי ומייגן יש כרגע שישה שומרי ראש, שלושה מבריטניה ושלושה מקנדה, המגנים עליהם 24 שעות ביממה באחוזה היוקרתית שהם שוכרים בוונקובר".
דאי דיוויס, מי שהוביל בעברו את יחידת ההגנה של משטרת מטרופולין, אמר כי הוא משוכנע שבסופו של דבר הציבור הבריטי יהיה זה שימשיך לשלם עבור שירותי האבטחה. "חברות הביטחון הפרטיות לא יצליחו להתמודד עם הדרישות המקצועיות הכרוכות באבטחתם של הארי ומייגן".
ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, רמז לאחרונה כי ארצו תשתתף בעלויות האבטחה של הדוכסים מסאסקס, אך משאל עם שכלל 1,154 מבוגרים קנדים קבע כי 73% מהם אינם מוכנים לכך שממשלת קנדה תשלם עבור עלויות האבטחה של הזוג הצעיר.
נזכיר כי בסוף השבוע האחרון פורסם כי האזרחים הקנדים לא מרוצים מהמעבר של הארי ומייגן לקנדה. אזרחים רבים הציפו את מערכות העיתון בקנדה והביעו התנגדות למעבר המלכותי. "הארי ומייגן, אם אתם קוראים את ההערות האלו, בבקשה קחו זאת לתשומת ליבכם ותישארו בבריטניה", כתב אזרח מוטרד, והוא לא היחיד. "אני לא רואה שום צורך לסבסד את אופרת הסבון המלכותית", הוסיף אזרח זועם נוסף, ואחר כתב: "כמישהו שהגיע לקנדה אחרי שגר בבריטניה, העובדה שזה ברור מאליו שהארי הבריטי ומייגן האמריקנית יכולים לעבור לגור איפה שהם רוצים, וגרוע מזה – שהאזרחים הקנדים נאלצים לשלם על זה מכספם, נראית לי כמו מהלך מאוד מתנשא".