תגיות
שף
עוד כתבות בנושא שף
"לא עשיתי צבא. אז הייתי מבסוט, היום זה חסר לי"
אביתר מלכה, ילד ים מאשדוד ש"הסתבך בשטויות" ולא גויס לצבא, הוא היום שף מוערך עם קבלות - כולל זכייה ב"משחקי השף" ובר אוכל מצליח בתל אביב. אחרי הפתיחה של רובע א', מסעדה כשרה שמחזירה אותו לשורשים, הוא מסביר למה שבר לרסיסים את המקום שעמד שם לפניה, ומספר על רגע של התגלות עם איל שני וחתיכת בשר עצומה
תיקי גולן
|
19.04.25
השף רפי כהן: "הפקתי לקחים והיום אני מסתכל קדימה. מחקתי את כל מה שהיה"
הקריסה הקשה ("לקחו את הבתים והעסק שלי, לא ביקשתי עזרה מאף אחד"), עולם המסעדנות העדכני ("רוצים מנות אינסטגרמיות מקושקשות") והסירוב לתוכניות הריאליטי ("לא מאמין בהן"). אחרי התאוששות ארוכה השף רפי כהן שוב עמוק בסירים, ועכשיו הוא שובר שתיקה
תיקי גולן
|
14.04.25
"היום שף זה מקצוע שעוזבים הייטק בשבילו"
השף דודו ביטון אחראי על המסעדות של אחד המלונות היקרים ביותר בארץ - סיקס סנסס, אבל ממש לא שוכח את תחילת הדרך, כששלחו אותו למטבח כדי שלא יסתובב ברחובות. בריאיון הוא מדבר על הטבחים של היום, ש"קונים סכין ב-5,000 שקל לפני שהם יודעים לחתוך עגבנייה", ומספר על המפגש עם רושפלד שהפך לאחד משיאי הקריירה שלו
תיקי גולן
|
01.04.25
אפויה, מבושלת או מטוגנת: 5 מתכונים נפלאים עם כרובית
בתבשיל הודי עם קוקוס וקארי, בחטיפים פריכים ואפילו בהמבורגר - הכרובית במיטבה בתקופה הזו, ותמיד שמחה להתעטף בתבלינים ותוספות
עמית דונסקוי
|
23.03.25
"פשיטת הרגל פירקה אותי לגורמים. מסעדן צריך לדעת להיות מתאגרף"
השף גיא פרץ נפל וקם. אחרי שעסק הקייטרינג שלו קרס, הוא הגיע ליוון - ומצא את התשובה בתוך פיתה. בריאיון מספר הבעלים של מסעדות סלון יווני על הבית העשיר שבו גדל, הנוקאאוט שקיבל מהחיים וההחלטה שהובילה אותו לרדת 50 ק"ג
תיקי גולן
|
21.03.25
"בזכות התקף הלב הבנתי שאני בגדר מותרות"
השף תום לוי לא חשב שדווקא התקף הלב שעבר לפני ארבעה חודשים יגרום לו לעשות ריסטרט לחיים וסוף-סוף לצאת מהבית אחרי שנה של דיכאון. עם לב מחוזק ואהבה שפורחת לג'ניפר קים, מעצבת אופנה ששינתה את מינה, הוא מסוגל היום להתמודד עם הנפילה שהגיעה אחרי הזכייה ב'משחקי השף', להתגבר על הטראומה מהתקיפה שחווה בחניון של הבית, ולהבטיח שהקייטרינג שלו כבר לא מיועד רק לעשירי ישראל
סמדר שיר
|
20.03.25
"התרסקתי מהסגירה של מסעדת מסה, מושיק רוט התקשר - ובכיתי"
השף אסף שטרן הרגיש שהגיע לשיא כשהחל להוביל את מסעדת מסה היוקרתית - ואז הגיעה הסגירה שהפתיעה אותו. "הייתי בהלם. נתקפתי חרדה. הרגשתי סמרטוט" . עכשיו, כשהוא מוביל פופ-אפ חדש, מקים מסעדות כשרות בחו"ל ומתפעל קייטרינג מצליח, הוא כבר יכול לספר, בפעם הראשונה, על המצב הנפשי באותם ימים ועל השאלה של מושיק רוט ששברה אותו
תיקי גולן
|
27.02.25
השף יזהר סהר ממסעדת רוטנברג נפטר בגיל 48
יזהר סהר, השף והבעלים של מסעדת רוטנברג בעמק המעיינות, הלך לעולמו לאחר שהתמודד בשנים האחרונות עם גידול סרטני בראשו
תיקי גולן
|
23.02.25
שישי חם: 5 מתכונים לארוחה משפחתית שתספיק גם להמשך השבוע
ארוחת ליל שישי החורפית של איילת הירשמן היא נעימה, מחממת ומפנקת, מספיקה לכל האורחים, מתאימה במיוחד למזג האוויר הקפוא ומבטיחה שאריות איכותיות לימים הבאים
איילת הירשמן
|
21.02.25
"בישראל יש אפס חזירות מצד המסעדנים"
השף גיל דהאן נאלץ לסגור שתי מסעדות, וייס וצ'נה, אבל לא מוותר על המקצוע. "לקחתי את זה כמו מכה קלה בכנף, במדינה כמו שלנו, עם חטופים בעזה, צריך פרופורציות", הוא מסביר בריאיון. עכשיו, כשהוא מוביל את המטבח של משייה המוערכת, הוא מדבר על המחירים הגבוהים ועל הרגע שבו הפסיק לפחד מסבתא - והתחיל ללמוד ממנה במטבח
תיקי גולן
|
16.02.25
קציצות, מאפינס ואפילו קרפ: מתכונים חורפיים עם תרד
קבלו את התרד, שבמיטבו עכשיו. עליו הפריכים והרעננים משתדכים מצוין למאפים, מהווים בסיס נהדר לקציצות וטובים גם בפני עצמם, חלוטים או בסלט. וחוץ מזה הוא ממש בריא
טליה הדר
|
16.02.25
הוא למד רפואה, ובסוף הפך לשף נערץ: "הסוד שלי פשוט מאוד"
דרך ארוכה עבר ברונו ורז'ו מהימים שבהם למד רפואה ועד שהפך לאחד השפים המדוברים בעולם. אל המסעדה שלו ברובע ה-12 בפריז, שלה שני כוכבי מישלן, עולים לרגל אלו שמחפשים מנות מקוריות המדגישות את חומרי הגלם. בריאיון מיוחד לדוד קישקה הוא מסביר למה לפני הסרוויס הוא לא מכין שום דבר מראש
דוד קישקה
|
03.02.25
חזה עוף מוקפץ עם ירקות על מצע פילף בורגול
שוברים את הראש מה להכין לארוחת צהריים? אלומה בליליוס ממליצה על מנת חזה עוף קלילה ולא מכבידה עם המון המון ירקות, שמוגשת עם תוספת מיוחדת מהמטבח הטורקי
אלומה בליליוס
|
02.02.25
סופה של אגדה קולינרית: השף הצרפתי הידוע מת בגיל 92
אנדרה סולטנר, מי שנחשב לאחד מחלוצי המטבח הצרפתי בארה"ב, הלך לעולמו. במשך שלושה עשורים כיהן כשף מסעדת לוטס המוערכת במנהטן, תוך התעקשות על צניעות והימנעות מטרנדים
תיקי גולן
|
29.01.25
"רציתי להגיש את האוכל הכי איכותי במחיר הגיוני. הייתי תמים"
שבועיים לפני פרוץ המלחמה, החליט השף אסף גבאי לסגור את "שיינע", המסעדה עליה חלם מגיל 16. עכשיו הוא מדבר על ההחלטה הכואבת, הלקחים שלמד בדרך, והחזרה למטבח — עם תפריט חדש ואופטימיות זהירה
תיקי גולן
|
12.01.25
"אכלנו מלח": השף חטף ביקורת קטלנית - ושיתף את כולם
השף יחי זינו כבר קיבל הרבה מחמאות על מסעדת פסקדו המוערכת באשדוד, אבל כשלקוחה כתבה לו על חוויה רעה, הוא דווקא החליט לשתף את כולם באינסטגרם. "על כל מחמאה ששף משתף ברשת, יש גם ביקורת", הסביר בשיחה עימו, "אני מתייחס ברצינות לתלונות של כולם"
תיקי גולן
|
23.12.24
בתו של החטוף קית' סיגל: "תמונת הניצחון של אבא תהיה פנקייק עם הנכדים"
הוריה של שיר סיגל נחטפו מכפר עזה. אמה, אביבה, חזרה אחרי 51 יום. אביה, קית', עדיין שם. שיר, שכסטודנטית אפתה עוגות למחייתה, רותמת גם את המתכונים המשפחתיים למאבק להחזרתו של אביה ושל חברתה הטובה אמילי דמארי
גלית הראלי
|
18.12.24
השף סלב עובר לחו"ל: "להיות ערבי בישראל הפך להיות נטל"
המסעדות שלו בחיפה הפכו לשם דבר, אבל חמודי עוקלה, שהשתתף ב"משחקי השף", החליט לעזוב ולעבור למיאמי. "אני מאמין במדינה ובדו קיום, אבל אחרי 7 באוקטובר דברים השתנו - אנשים מפחדים להגיע, אומרים שערבים הם מסוכנים"
תיקי גולן
|
08.12.24
6.2 מיליון שקלים ונגיעות של אילת: כך עוצבה המסעדה החדשה של מושיק רוט
האדריכל פיצו קדם תכנן יחד עם רוט מסעדה אינטימית, ל־22 סועדים בלבד בו־זמנית, בהשראת אדמה מקומית ואלגנטיות אירופאית, וכל זה במבנה טמפלרי לשימור מחמיר במתחם שרונה. "האורח יושב כמעט בתוך המטבח, ואי־אפשר לחבר שולחנות", אומר רוט
יוליה פריליק-ניב
|
03.12.24
מקוסקוס מרוקאי עד גולאש הונגרי: עשרת המרקים הכי טעימים בעולם
עשרה מרקים נפלאים מכל קצוות העולם, במהדורה חורפית מהבילה - בלי לארוז מזוודות, בלי להחתים דרכון ובלי לצאת מהבית (טוב, אולי רק לסופרמרקט הקרוב)
מערכת לאשה
|
24.11.24
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
אונס
אשפוז
המלך צ'רלס
כושר
לונדון
משפחת המלוכה
סרטן
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
אונס
אשפוז
המלך צ'רלס
כושר
לונדון
משפחת המלוכה
סרטן
תגיות קשורות
בר זגה
סלבס
ענבל חננאל
פפראצי
יוני פרוים
רכילות
הוליווד
עומר דניאל
בר רפאלי
מייגן מרקל