פה זה לא הוליווד: זה לא סוד שקשה להיות שחקן בישראל - השוק מוצף, ההיצע לא גבוה וגם כשאתה כבר מככב בסדרה, המשכורות הן לא כמו באמריקה ואף אחד לא יקנה דירה בתל אביב מהופעת אורח. לצד השחקנים הוותיקים והעסוקים, יש לא מעט פנים חדשים יותר ופחות שעושים כל שביכולתם כדי להתפרנס - בלי לוותר על חיידק המשחק. מלצרות, הופעות בימי הולדת של ילדים ועוד שלל עבודות מזדמנות שעוזרות להם לסגור את החודש, עד שהג'וב הבא יבוא.
סיבוב מקרי בפלורנטין, הוביל אותנו למקום חדש שנפתח לפני חודש ונחשו מה רבה הייתה הפתעתנו כשגילינו שמי שעומד במטבח ואחראי על המטעמים הוא לא אחר מאימרי ביטון ("שעת נעילה", "בני אור", "בעלת החלומות" ועוד). "זה עסק משפחתי, אני ואחי הגדול", הסביר לנו השחקן בחיוך. "אנחנו מכינים את כל הבישולים של אמא שלי מקריית גת. יש קציצות דגים, צלי בקר, בשר בבישול ארוך, קוסקוס ביום שלישי, חמין בימי שישי".
ומה לגבי המשחק? ביטון מבהיר כי זה לא במקום. "זה בא ביחד, אני לא מפסיק עם קריירת המשחק. דווקא הרגעים האלה הופכים אותי לשחקן הרבה יותר טוב".
מזהים אותך?
״כן, יש אנשים שמתבלבלים, שחושבים שעבדתי איתם ב'קוקה קולה' או במקום אחר, לא יורד הם האסימון. נראה להם תמוה ששחקן מגיש להם פה פיתות ואוכל, אבל זה מה שאמרתי פה למישהו לפני שבוע - אני לא חי את החיים של אף אחד, אני חי את החיים שלי".
צילם וברור שבסוף הוא גם קיבל פיתה הביתה: אמיר מאירי