תגיות
תזונה
עוד כתבות בנושא תזונה
לא, לא הכול גנטיקה: מחקר חדש מצא מה באמת גורם לאנשים להזדקן לאט
מחקר חדש ניסה לבחון האם יש קשר בין התזונה שלנו להזדקנות מהירה. איך עושים את זה ומשאירים את הגנטיקה בחוץ? לוקחים זוגות תאומים, נותנים לאחד מהם לאכול בריא ומאוזן ואילו לשני מזון מעובד ושתיה מתוקה, ומסתכלים על התוצאות. ספוילר: שימו לב מה אתם מכניסים לפה שלכם
לודה נבו
|
16.02.25
חוקר התזונה מהמשפיעים בעולם: זה מה שאני אוכל כדי למנוע דמנציה
אל תבנו על פתירת תשבצים ואל תאשימו את הגנטיקה. הדרך הכי אפקטיבית להילחם בניוון המוח עוברת דרך הצלחת שלנו, מסביר פרופ' טים ספקטור מאוניברסיטת קינגס קולג' בלונדון, שדורג על ידי "גוגל" כאחד ממאה המדענים המצוטטים בעולם. אז מהו השינוי התזונתי שעשה, ואיך זה קשור לאמו הדמנטית?
נגה שביט רז
|
06.02.25
אני יודע מה אכלת לפי מה שיצא: המחקר שחושף את סודות מערכת העיכול
מדעני מכון ויצמן למדע פיתחו כלי עוצמתי המאפשר למפות את כלל החלבונים המופרשים מהגוף בצואה. הפיתוח מהווה קפיצת מדרגה בהבנת הפעילות של חיידקי המעי והשפעתם על שלל מחלות, והוא מאפשר גם להתחקות אחר התזונה שלנו עד לרמת הבוטן הבודד. פרופ' ערן אלינב מצוות החוקרים: "היכולת לדובב את המעי תסייע לחוקרים לפתח טיפולים מותאמים אישית, באמצעות מזון או תרופות, למגוון רחב של מחלות ובהן מחלות דלקתיות ומטבוליות, מחלות ממאירות ומחלות עצביות ניווניות"
איתן גפן
|
20.01.25
חנוכה בפתח, האוכל כבר כאן: כמה קלוריות יש בסופגנייה, ואיך נהפוך אותה לבריאה?
מאכלי החג המסורתיים כבר נמצאים בכל פינה, ולמרות שקשה לעמוד בפניהם - הם גובים מאיתנו מחיר בריאותי יקר. שוחחנו עם דיאטניות שהסבירו לנו איך אפשר לשדרג את המתכונים המסורתיים, לשמור על הטעמים, להימנע מקלוריות מיותרות ולשלב ערכים תזונתיים שיתרמו לבריאות שלנו | כל הטיפים לחג טעים ובריא יותר
צור גואטה
|
09.01.25
מבחן כוס המים לבדיקת טריות ביצים: האם זה מספיק?
צבע, טריות, ערך תזונתי, ביצי חופש ועוד - מהם היתרונות הבריאותיים של ביצים ואיך נדע באילו ביצים לבחור? תמר שמיר-ברנהולץ, סגנית מנהלת היחידה לתזונה בכללית במחוז ירושלים, מספקת מידע נחוץ וגם מקלפת כמה מיתוסים על הדרך
צור גואטה
|
09.01.25
מחקר מגלה: כך תזונה נכונה עשויה לעזור להחלמה מדיכאון
בדרך כלל נהוג לתת לסובלים מדיכאון טיפול נפשי ורגשי, אבל מתברר שגם תזונה נכונה, כזו שמתבססת על הדיאטה הים-תיכונית, יכולה לסייע. באוסטרליה נתנו לאנשים דיכאוניים תמיכה תזונתית - והתוצאות היו מפתיעות
מירי ולצמן
|
31.12.24
"חייב איזה שוקולד עכשיו": איך מתמודדים עם קרייבינג למתוק?
כולנו חוטפים מדי פעם קרייבינג לאוכל מסוים, בדרך כלל ג'אנק פוד או משהו מתוק. כשזה קורה, נדמה לנו שהדחף לא ייגמר לעולם אלא אם נספק אותו עם המאכל הספציפי אליו אנחנו משתוקקים. מאיפה בכלל מגיע הקרייבינג (רמז: אין לו שום קשר לרעב), מה משפיע עליו ובעיקר: איך באמת אפשר להתמודד איתו?
שירי נקש
|
17.12.24
הבדלים בתזונה: למה גברים ונשים צריכים לאכול אחרת?
מתי מתחילים ההבדלים בבחירות האוכל, מהן הסיבות לבחירות השונות, ואיך מבנה הגוף השונה וההבדלים ההורמונליים משפיעים על ההמלצות התזונתיות לנשים ולגברים? הדיאטנית הארצית של בתי החולים של כללית מסבירה
ד"ר סיגל פרישמן
|
04.12.24
חובה במטבח: התבלין שישנה את הדיאטה שלכם
לא תאמינו מה חצי כפית כורכום ביום יכולה לעשות לבטן ולהיקף המותניים שלכם, איך הוא משפיע על הורמון הרעב ומה הדרך הכי טעימה (וגם פוטוגנית) לשתות אותו
רויטל פדרבוש
|
25.11.24
האם נשנוש בין ארוחות באמת לא בריא?
מחקרים גילו כי בניגוד למה שחשבנו, אכילה בין ארוחות יכולה לעשות טוב לבריאות שלנו. הסוד טמון כמובן בבחירת הנשנושים הנכונים וגם בעיתוי האכילה
גרהאם לוטון, New Scientist
|
14.11.24
כשהילד לא נוגע בירקות: בררנות אכילה עלולה לגרום לעיוורון
שלושה ילדים הגיעו לאחרונה לבית החולים איכילוב, אחרי שאיבדו את ראייתם כתוצאה ממחסור חמור בוויטמין A, ומחסור בוויטמין C. שניים על הרצף האוטיסטי, והשלישי עם עיכוב התפתחותי-נוירולוגי. המשותף לכולם: הם אכלנים בררניים ותזונתם אינה מגוונת. פרופ' רונית לובצקי: "צריך לדעת אילו חסרים לחפש"
אדיר ינקו
|
08.11.24
חומוס או טחינה? בחירת הדיאטניות - הסודות הבריאים של ממרחי-העל
חומוס וטחינה - שניהם ממרחים אהובים, אך מי מהם בריא יותר? שניהם עשירים בחלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן ומגנזיום. ארבע דיאטניות קליניות מספקות מידע חיוני על היתרונות הבריאותיים של כל אחד מהם. וגם: כיצד נשלב אותם בצורה נכונה בתזונה מאוזנת ומדוע המוצר שתכינו בבית הרבה יותר בריא מכל מוצר תעשייתי?
צור גואטה
|
06.11.24
קינוחים בריאים: חמישה מתכונים מתוקים בלי רגשות אשם
בצד ההנאה, לאכילת מזון מתוק מתלווה גם אשמה על הנזק האפשרי שלו למשקל שלנו ולבריאות. דיאטנית קלינית ממכבי מסבירה למה לא כל מתוק הוא מזיק, איך מינונים הם בסיס לכל תזונה בריאה - ומציעה חמישה מתכונים לקינוחים מתוקים ובריאים
רוני בן אדיבה
|
05.11.24
מחקר ישראלי: הורדת רמות הסוכר בדם - המפתח להאטת הזדקנות המוח
מחקר חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון מצא כי בקרת רמות הסוכר בדם היא המנגנון המרכזי שמאפשר לשמור על מוח צעיר לאורך זמן. במחקר, שכלל הדמיות מוח מתקדמות, הצליחו החוקרים להוכיח שתזונה ים-תיכונית משפיעה על גיל המוח ומגינה מפני הידרדרות קוגניטיבית. פרופ' איריס שי, מובילת המחקר: "יש שונות בגיל המוח בין אנשים שונים. אנחנו יודעים שיש לזה חלק גנטי כמובן, אבל חלק גדול מאוד מזה קשור לסגנון החיים שלנו"
איתן גפן
|
03.11.24
מזרז חילוף חומרים: הסודות הבריאותיים של מזון חריף
כמעט לכל אחד יש יחסים מורכבים עם מזון חריף. אוהבים, מאוד אוהבים ולפעמים לא אוהבים או אפילו נרתעים. איך אוכל חריף משפיע על הבריאות שלנו, למי לא מומלץ לאכול חריף, האם יש דבר כזה "חריף מדי" ולמה חשוב להימנע לאחר חיתוך של פלפל חריף ממגע בעיניים או במקומות רגישים בעור? הדיאטנית הארצית של בתי החולים של כללית עושה סדר
ד"ר סיגל פרישמן
|
28.10.24
הטכנולוגיה בשירות אורח החיים הבריא
הפכו את הטלפון שלכם למאמן אישי: הכלים הדיגיטליים שיעזרו לכם בניהול משקל גופכם
מוגש מטעם הרבלייף
|
13.10.24
קרפיון, סלמון או לברק? דגים לראש השנה - מדריך הדיאטנית
דגים הם חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי בחגי תשרי. הם עשירים באומגה 3, מסייעים במניעת אירועי לב, שבץ ומכילים ויטמינים ומינרלים רבים. דיאטנית ממכבי מסבירה איך בודקים אם הדג טרי, כמה זמן אפשר לשמור אותו במקרר - ולמי אסור לאכול דג נא
מאירה ראובן-אסייג
|
20.09.24
אכילה עונתית: מה מתאים לסתיו? טיפים לתזונה בריאה
אנחנו יכולים לאכול כמעט את כל המאכלים בכל זמן בשנה וכבר אין דברים שאנחנו מתגעגעים אליהם, כי "זו לא העונה". אבל מחקרים מצביעים על כך שכדאי להתאים את התזונה לעונה. דיאטנית מכללית מפרטת מה מומלץ לאכול בכל עת - ומסבירה באיזו עונה אנחנו רעבים יותר
שיר אלפי-זגר
|
19.09.24
מה אוכלים הישראלים? פחות ירקות ופירות, יותר בשר | נתוני הלמ"ס
מאז 2017 נרשמה ירידה באכילת ירקות, פירות ומזון עם דגנים מלאים. גם שתיית המשקאות הממותקים נמצאת בירידה. נתוני הלמ"ס מגלים כי יהודים צורכים יותר ירקות מערבים. ככל שההכנסה עולה, כך עולה צריכת הירקות. למעלה ממחצית מהישראלים אוכלים חטיף מתוק לפחות פעמיים בשבוע. כל הנתונים
ירון דרוקמן
|
10.09.24
תוכן בשיתוף עם סנפרוסט. הכתבה הופקה בידי המחלקה המסחרית של ynet בהשתתפות מימונית של גורם חיצוני ופורסמה לאחר עריכה עיתונאית
לא רק טריות: היתרונות המפתיעים של ירקות ופירות קפואים
מברוקולי לגזר גמדי, מאפונה עדינה ועד לתותים, השימוש בירקות ופירות קפואים זמין, נוח חוסך המון זמן במטבח – אבל זה ממש לא היתרון היחיד. למה דווקא הירק הקפוא עדיף לפעמים על המוצר הטרי, ואיך הוויטמינים נשמרים גם אחרי ההקפאה? הדיאטנית הקלינית גלית שניר, יועצת לחברת סנפרוסט, עונה על כל השאלות
בשיתוף סנפרוסט
|
04.09.24
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
איתי לוקץ'
ביסקסואליות
גאווה
השמנה
יציאה מהארון
להט"ב
סלבס
רכילות
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
איתי לוקץ'
ביסקסואליות
גאווה
השמנה
יציאה מהארון
להט"ב
סלבס
רכילות
תגיות קשורות
בר זגה
ענבל חננאל
סלבס
פפראצי
יוני פרוים
רכילות
הוליווד
עומר דניאל
בר רפאלי
Pplus