תגיות
תזונה
עוד כתבות בנושא תזונה
רבע מיליון משפחות באי-ביטחון תזונתי: הנתונים המלאים, ומה אפשר לעשות?
במשך שנתיים עמלה המועצה לביטחון תזונתי על דוח שיציע פתרונות לעשרות האלפים בישראל שמעבירים ימים שלמים ברעב. השבוע הדוח הוגש לשר הרווחה ומציע מתווה לטיפול בין משרדי, שיתוף פעולה עם רשויות מקומיות והגדלת הסיוע הקיים: "מענה ראוי לגודל המשפחה וליוקר המחיה העולה"
שירה קדרי-עובדיה
|
28.03.25
מחקר ענק קבע: אלו המאכלים שעדיף להימנע מהם
מחקר של הרווארד, שנמשך יותר מ-30 שנה, בדק את הקשר בין תזונה לבין בריאות תקינה בגיל מבוגר. אילו מזונות משפרים את התפקוד הקוגניטיבי, הפיזי והנפשי, אילו מגבירים את הסיכון למחלות כרוניות, ולמה אין כזה דבר "הדיאטה המושלמת"?
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
26.03.25
סנונית ראשונה בארה"ב: המדינה שאוסרת על צבעי מאכל מלאכותיים
בצל חששות מההשפעות הבריאותיות: וירג'יניה המערבית אישרה חוק האוסר על שבעה צבעי מאכל מלאכותיים ושני חומרים משמרים במזון. החוק, שייכנס לתוקף בעוד שלוש שנים, נועד להגן על בריאות הציבור וזוכה לרוח גבית משר הבריאות רוברט קנדי ג'וניור. יצרניות המזון האמריקניות עוד לא אמרו את המילה האחרונה ונערכות למאבק
דניאל אדלסון, ניו יורק
|
25.03.25
איך הזרע שלכם שוחה? הקשר המפתיע בין איכותו לתוחלת החיים
במחקר חדש נמצא שגברים עם רמות גבוהות יותר של זרע נייד חיים כמעט שלוש שנים יותר מאלו עם זרע חלש. ד"ר יוליה מיכיילוב מאסותא: "איכות הזרע עשויה להיות סמן לבריאות הכללית". ד"ר טל שביט מאסותא: "אורח החיים המערבי פוגע באיכות הזרע וגורם לבעיות פוריות"
צור גואטה
|
17.03.25
תאכלו פחם: ממה מורכבים צבעי מאכל שאתם מכניסים לגוף?
אחרי החלטת ה-FDA לאסור שימוש בצבע המאכל האדום "Red 3", בדקנו בסיוע ד"ר סיגל פרישמן, מנהלת היחידה לתזונה בבילינסון, והגסטרואנטרולוגית פרופ' רחל גינגולד-בלפר ממכבי ובילינסון, מה יש באותם צבעי מאכל שהופכים את המזון שלנו לנחשק. וגם, האם חייבים להימנע מהם? הכול זה שאלה של מינון: "הבדל גדול בין לקחת נחש גומי אחד מדי פעם או לקנות פעמיים בשבוע שקית מלאה"
איתן גפן
|
09.03.25
לא, לא הכול גנטיקה: מחקר חדש מצא מה באמת גורם לאנשים להזדקן לאט
מחקר חדש ניסה לבחון האם יש קשר בין התזונה שלנו להזדקנות מהירה. איך עושים את זה ומשאירים את הגנטיקה בחוץ? לוקחים זוגות תאומים, נותנים לאחד מהם לאכול בריא ומאוזן ואילו לשני מזון מעובד ושתיה מתוקה, ומסתכלים על התוצאות. ספוילר: שימו לב מה אתם מכניסים לפה שלכם
לודה נבו
|
16.02.25
חוקר התזונה מהמשפיעים בעולם: זה מה שאני אוכל כדי למנוע דמנציה
אל תבנו על פתירת תשבצים ואל תאשימו את הגנטיקה. הדרך הכי אפקטיבית להילחם בניוון המוח עוברת דרך הצלחת שלנו, מסביר פרופ' טים ספקטור מאוניברסיטת קינגס קולג' בלונדון, שדורג על ידי "גוגל" כאחד ממאה המדענים המצוטטים בעולם. אז מהו השינוי התזונתי שעשה, ואיך זה קשור לאמו הדמנטית?
נגה שביט רז
|
06.02.25
אני יודע מה אכלת לפי מה שיצא: המחקר שחושף את סודות מערכת העיכול
מדעני מכון ויצמן למדע פיתחו כלי עוצמתי המאפשר למפות את כלל החלבונים המופרשים מהגוף בצואה. הפיתוח מהווה קפיצת מדרגה בהבנת הפעילות של חיידקי המעי והשפעתם על שלל מחלות, והוא מאפשר גם להתחקות אחר התזונה שלנו עד לרמת הבוטן הבודד. פרופ' ערן אלינב מצוות החוקרים: "היכולת לדובב את המעי תסייע לחוקרים לפתח טיפולים מותאמים אישית, באמצעות מזון או תרופות, למגוון רחב של מחלות ובהן מחלות דלקתיות ומטבוליות, מחלות ממאירות ומחלות עצביות ניווניות"
איתן גפן
|
20.01.25
חנוכה בפתח, האוכל כבר כאן: כמה קלוריות יש בסופגנייה, ואיך נהפוך אותה לבריאה?
מאכלי החג המסורתיים כבר נמצאים בכל פינה, ולמרות שקשה לעמוד בפניהם - הם גובים מאיתנו מחיר בריאותי יקר. שוחחנו עם דיאטניות שהסבירו לנו איך אפשר לשדרג את המתכונים המסורתיים, לשמור על הטעמים, להימנע מקלוריות מיותרות ולשלב ערכים תזונתיים שיתרמו לבריאות שלנו | כל הטיפים לחג טעים ובריא יותר
צור גואטה
|
09.01.25
מבחן כוס המים לבדיקת טריות ביצים: האם זה מספיק?
צבע, טריות, ערך תזונתי, ביצי חופש ועוד - מהם היתרונות הבריאותיים של ביצים ואיך נדע באילו ביצים לבחור? תמר שמיר-ברנהולץ, סגנית מנהלת היחידה לתזונה בכללית במחוז ירושלים, מספקת מידע נחוץ וגם מקלפת כמה מיתוסים על הדרך
צור גואטה
|
09.01.25
מחקר מגלה: כך תזונה נכונה עשויה לעזור להחלמה מדיכאון
בדרך כלל נהוג לתת לסובלים מדיכאון טיפול נפשי ורגשי, אבל מתברר שגם תזונה נכונה, כזו שמתבססת על הדיאטה הים-תיכונית, יכולה לסייע. באוסטרליה נתנו לאנשים דיכאוניים תמיכה תזונתית - והתוצאות היו מפתיעות
מירי ולצמן
|
31.12.24
"חייב איזה שוקולד עכשיו": איך מתמודדים עם קרייבינג למתוק?
כולנו חוטפים מדי פעם קרייבינג לאוכל מסוים, בדרך כלל ג'אנק פוד או משהו מתוק. כשזה קורה, נדמה לנו שהדחף לא ייגמר לעולם אלא אם נספק אותו עם המאכל הספציפי אליו אנחנו משתוקקים. מאיפה בכלל מגיע הקרייבינג (רמז: אין לו שום קשר לרעב), מה משפיע עליו ובעיקר: איך באמת אפשר להתמודד איתו?
שירי נקש
|
17.12.24
הבדלים בתזונה: למה גברים ונשים צריכים לאכול אחרת?
מתי מתחילים ההבדלים בבחירות האוכל, מהן הסיבות לבחירות השונות, ואיך מבנה הגוף השונה וההבדלים ההורמונליים משפיעים על ההמלצות התזונתיות לנשים ולגברים? הדיאטנית הארצית של בתי החולים של כללית מסבירה
ד"ר סיגל פרישמן
|
04.12.24
חובה במטבח: התבלין שישנה את הדיאטה שלכם
לא תאמינו מה חצי כפית כורכום ביום יכולה לעשות לבטן ולהיקף המותניים שלכם, איך הוא משפיע על הורמון הרעב ומה הדרך הכי טעימה (וגם פוטוגנית) לשתות אותו
רויטל פדרבוש
|
25.11.24
האם נשנוש בין ארוחות באמת לא בריא?
מחקרים גילו כי בניגוד למה שחשבנו, אכילה בין ארוחות יכולה לעשות טוב לבריאות שלנו. הסוד טמון כמובן בבחירת הנשנושים הנכונים וגם בעיתוי האכילה
גרהאם לוטון, New Scientist
|
14.11.24
כשהילד לא נוגע בירקות: בררנות אכילה עלולה לגרום לעיוורון
שלושה ילדים הגיעו לאחרונה לבית החולים איכילוב, אחרי שאיבדו את ראייתם כתוצאה ממחסור חמור בוויטמין A, ומחסור בוויטמין C. שניים על הרצף האוטיסטי, והשלישי עם עיכוב התפתחותי-נוירולוגי. המשותף לכולם: הם אכלנים בררניים ותזונתם אינה מגוונת. פרופ' רונית לובצקי: "צריך לדעת אילו חסרים לחפש"
אדיר ינקו
|
08.11.24
חומוס או טחינה? בחירת הדיאטניות - הסודות הבריאים של ממרחי-העל
חומוס וטחינה - שניהם ממרחים אהובים, אך מי מהם בריא יותר? שניהם עשירים בחלבונים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ברזל, סידן ומגנזיום. ארבע דיאטניות קליניות מספקות מידע חיוני על היתרונות הבריאותיים של כל אחד מהם. וגם: כיצד נשלב אותם בצורה נכונה בתזונה מאוזנת ומדוע המוצר שתכינו בבית הרבה יותר בריא מכל מוצר תעשייתי?
צור גואטה
|
06.11.24
קינוחים בריאים: חמישה מתכונים מתוקים בלי רגשות אשם
בצד ההנאה, לאכילת מזון מתוק מתלווה גם אשמה על הנזק האפשרי שלו למשקל שלנו ולבריאות. דיאטנית קלינית ממכבי מסבירה למה לא כל מתוק הוא מזיק, איך מינונים הם בסיס לכל תזונה בריאה - ומציעה חמישה מתכונים לקינוחים מתוקים ובריאים
רוני בן אדיבה
|
05.11.24
מחקר ישראלי: הורדת רמות הסוכר בדם - המפתח להאטת הזדקנות המוח
מחקר חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון מצא כי בקרת רמות הסוכר בדם היא המנגנון המרכזי שמאפשר לשמור על מוח צעיר לאורך זמן. במחקר, שכלל הדמיות מוח מתקדמות, הצליחו החוקרים להוכיח שתזונה ים-תיכונית משפיעה על גיל המוח ומגינה מפני הידרדרות קוגניטיבית. פרופ' איריס שי, מובילת המחקר: "יש שונות בגיל המוח בין אנשים שונים. אנחנו יודעים שיש לזה חלק גנטי כמובן, אבל חלק גדול מאוד מזה קשור לסגנון החיים שלנו"
איתן גפן
|
03.11.24
מזרז חילוף חומרים: הסודות הבריאותיים של מזון חריף
כמעט לכל אחד יש יחסים מורכבים עם מזון חריף. אוהבים, מאוד אוהבים ולפעמים לא אוהבים או אפילו נרתעים. איך אוכל חריף משפיע על הבריאות שלנו, למי לא מומלץ לאכול חריף, האם יש דבר כזה "חריף מדי" ולמה חשוב להימנע לאחר חיתוך של פלפל חריף ממגע בעיניים או במקומות רגישים בעור? הדיאטנית הארצית של בתי החולים של כללית עושה סדר
ד"ר סיגל פרישמן
|
28.10.24
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
אונס
אשפוז
המלך צ'רלס
כושר
לונדון
משפחת המלוכה
סרטן
תגיות חמות
היום
השבוע
החודש
אונס
אשפוז
המלך צ'רלס
כושר
לונדון
משפחת המלוכה
סרטן
תגיות קשורות
בר זגה
סלבס
ענבל חננאל
פפראצי
יוני פרוים
רכילות
הוליווד
עומר דניאל
בר רפאלי
מייגן מרקל