בצל הסערה התקשורתית, בלי מייגן מרקל ושום זכר לשאר בני המלוכה - הנסיך הארי הגיע לפתיחת אירוע משחקי האינוויקטוס (טורניר ספורט פאראלימפי רב-ענפי בינלאומי לחיילים ויוצאי צבא) בלונדון. כמובטח, ובהמשך לשלל הטיזרים שפוזרו במהלך השבוע האחרון בעמוד האינסטגרם של הדוכסים מסאסקס, מי שהצטרף לנסיך (שכזכור, רק לפני ימים הודיע כי הוא מוותר על התואר "נסיך" והופך להיות "רק הארי ")הוא הזמר האגדי ג'ון בון ג'ובי.
השניים ביצעו והקליטו יחד דואט באולפני Abbey Road לסינגל צדקה חדש שצפוי להתפרסם בקרוב במטרה לתמוך בקרן שמפקחת על משחקי Invictus - אירוע ספורט רב לאומי עבור משרתים חולים ופצועים, ובהמשך שחזרו את תמונת מעבר החצייה האייקונית של "הביטלס" יחד עם שאר חברי הלהקה.
אחרי האינוויקטוס, היכן הארי ומייגן ישהו בתקופה הקרובה? כזכור, הדוכסית מסאסקס, מייגן מרקל, צפויה להצטרף לנסיך הארי בימים הקרובים ולהגיע לבריטניה יחד עם בנם התינוק, ארצ'י. השלושה יתגוררו במהלך החודש הקרוב בביתם בפרוגמור קוטג' באחוזת וינדזור.
נזכיר כי לאחר שהכריזו על פרישתם, הדוכסים הודיעו כי בכוונתם להמשיך "לשמור" על ביתם בפרוגמור קוטג' שבאחוזת ווינדזור, הבית שהעניקה להם המלכה לרגל חתונתם. ואם כבר האחוזה המדוברת, אי אפשר שלא להזכיר כי אחת הסערות הגדולות בבריטניה התחוללה סביב אותה אחוזה, לאחר שהדוכסים הוציאו יותר מ-3 מיליון פאונד על שיפוצים של האחוזה וכמו כן דאגו להשקיע כ-50 אלף פאונד על יחידת soundproofing הכוללת חלונות מזוגגים שמטרתם למנוע את רעש המטוסים מנמל התעופה הית'רו, שעוברים כל 30 דק' בקרבת האחוזה.
ובינתיים, הדרמות ממשיכות: ימים ספורים לאחר שדווח כי בסקוטלנד יארד, משטרת המטרופולין של לונדון, מוטרדים מעלויות האבטחה של הארי ומייגן, ואף מעריכים כי הסכומים עשויים להגיע ל-20 מיליון פאונד בשנה, בקנדה החליטו כי הם לא מוכנים לקחת חלק במימון ההוצאות, כך פורסם אמש (ה') ב"דיילי מייל".
גורמים רשמיים בקנדה מסרו כי למרות שזו תהיה "מכה קשה" עבור הדוכסים מסאסקס, החל מה-31 במרץ, אז יסיימו השניים באופן רשמי את תפקידם כבכירים במשפחת המלוכה, הקנדים יפסיקו את תמיכתם ולא ייספקו שירותי הגנה עבור בני הזוג. המשמעות: כל הנטל יחזור להיות על כתפיהם (וכיסם) של משלמי המס הבריטים.
וכך נאמר בהצהרה הרשמית שהוציאה המשטרה הרכובה המלכותית של קנדה: "הדוכס והדוכסית מסאסקס, שבחרו להתגורר בקנדה באופן חלקי, הציגו בפני הממשלה שלנו מערכת נסיבות ייחודית וחסרת תקדים. ה-RCMP היו בקשר מתחילת הדרך עם גורמים רשמיים בבריטניה בנוגע לשיקולי הביטחון עבור הדוכסים. מכיוון שהדוכס והדוכסית מוכרים כיום כאנשים המוגדרים כמוגנים בינלאומיים על קנדה חובה לספק סיוע ביטחוני".
עוד נמסר בהצהרה: "לבקשת משטרת המטרופולין של לונדון, ה-RCMP מעניקים שירותי ביטחון עבור הזוג מאז הגיעו לקנדה, לסירוגין, בנובמבר 2019. הסיוע ייפסק בשבועות הקרובים, בהתאם לשינוי במעמדם המלכותי". אאווץ'.
נזכיר כי זו לא הפעם הראשונה שמקנדה נראים סימנים של חוסר שביעות רצון לגבי מעברם של הדוכסים מסאסקס. בחודש ינואר האחרון, ופחות משבועיים לאחר שהארי ומייגן הודיעו על פרישתם וה"מגזיט" יצא לדרך, אזרחים מודאגים החלו להציף את מערכות העיתון הגדולות ביותר בקנדה והביעו את חששם וכמו כן את התנגדותם למעבר ."הארי ומייגן, אם אתם קוראים את ההערות האלו, בבקשה קחו זאת לתשומת ליבכם ותישארו בבריטניה", כתב אזרח מוטרד, והוא לא היחיד. "אני לא רואה שום צורך לסבסד את אופרת הסבון המלכותית", הוסיף אזרח זועם נוסף.
במקביל, ב-The Globe and Mail, העיתון הגדול ביותר בקנדה, נכתב במאמר מערכת כי "קנדה אינה אמורה לשמש אמצע הדרך עבור כל מי שמחפש לצאת מבריטניה ובכל זאת להישאר מלכותי". בהמשך, גינה המאמר את הכוונות ה"מעורפלות" של בני הזוג לעבור לקנדה וטען כי ראש הממשלה, טרודו, צריך לענות במילה אחת: "לא".
מלכת הדרמות: ולא רק בקנדה סוערים. מקור אלמוני ומקורב למלכת אנגליה סיפר למגזין Us Weekly על מצבה המתדרדר של המלכה אליזבת ועל כך שהמאבקים התקשורתיים מול הארי ומייגן לא מטיבים עם מצבה הבריאותי והנפשי. "אליזבת פשוט מותשת, פיזית ונפשית", אמר המקור, והוסיף: "המלכה מתקרבת ליום הולדתה ה-94, שיחול בחודש אפריל הקרוב, ובשלב הזה היא צריכה למצוא את הדרך להקל על חייה ולהעביר הלאה סמכויות כדי שתוכל להיעזר ולקבל תמיכה מבני משפחתה, אך הדרמה רחוקה מלהסתיים. אליזבת כל כך מתוסכלת".
המקור הוסיף והסביר כי אליזבת מתוסכלת מהצהרתם הרשמית של הדוכסים מסאסקס ,שהגיבו בעוקצנות לאיסורה לאפשר להם להשתמש בתארי המלוכה ואף אסרה עליהם להמשיך להשתמש במילה "רויאל" .הדוכסים קיבלו את האיסור אך דאגו לעקוץ את אותה והזכירו כי " למלכה אין שום סמכות שיפוטית, לה או למשרד הקבינט, בנוגע לשימוש במילה 'רויאל' ברחבי העולם. הדוכס והדוכסית לא מתכוונים להשתמש ב-'סאסקס רויאלס' בשום דרך או צורה. לא בבריטניה ולא בכל מדינה אחרת". המקור סיים את הדלפתו לעיתונות בכך שאמר כי "המלכה אליזבת מתפללת לרגע שבו הנסיך הארי יתחיל לראות את הדברים אחרת", והוסיף כי "כל שנותר זה לקוות ולחכות". דרמטי משהו.